Svet
13 ogledov

V perutnini večje količine antibiotika

piščanec Shutterstcok
Po t.i. škandalu s konjskim mesom imajo sedaj v Nemčiji in Avstriji nove skrbi. Iz Romunije je namreč v obe državi prišlo piščančje meso, močno kontaminirano z antibiotikom.

Dovoljene meje so bile občutno presežene, vseeno pa meso naj ne bi bilo nevarno za človeško zdravje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po poročanju APA je iz Romunije junija lani v nemško zvezno deželo Severno Porenje - Vestfalija prek nekega trgovca prišlo 19,5 tone spornega zamrznjenega piščančjega mesa. Tega so z namenom predelave prodali v več drugih nemških zveznih držav, del pa je pristal tudi v Avstriji in Veliki Britaniji, ugotavljajo pristojne nemške oblasti.

V dveh ločenih kontrolah so inšpektorji odkrili 1832 mikrograma oz. 2771 mikrograma antibiotika enrofloxacin na kilogram mesa. Evropska pravila najvišjo dovoljeno mejo omenjenega antibiotika postavljajo pri 100 mikrogramih na kilogram mesa.

Komentarjev 2
  • patron 13:21 16.marec 2013.

    BANDA HU....A, hočejo, da nas čim več , čimhitreje pocrk.....aaaaaaaa.......SPLOH VEČ NE VEMO, KAJ ŽRE..

  • Rastok 12:17 16.marec 2013.

    Romunija. Mislim, a je treba sploh zgubljat besede?? Še samo en dokaz več, zakaj kupovati od domačih proizvajalcev in trgovin!!