Svet
22 ogledov

V ZDA afera z invalidskimi vozički

invalidski vozicek Žurnal24 main
Zdravniki so po pritisku podjetja invalidske vozičke predpisovali tudi ljudem, ki jih sploh niso potrebovali.

Ameriška zvezna policija FBI je skupaj z državnimi policijskimi agencijami sprožila obsežno preiskavo proizvajalca in prodajalca električnih invalidskih vozičkov The Scooter Store, ki je osumljen ene največjih prevar v zgodovini zveznega zdravstvenega zavarovanja za starejše medicare.

Podjetje, ki je preplavilo oglasni prostor na ameriških televizijah z obljubami o pomoči upokojencem, da pridejo do vozička zastonj, je osumljeno prevar v višini 450 milijonov dolarjev.

Podjetje ima poseben oddelek za pritisk na zdravnike, ki jih prepričujejo, da pacientom predpišejo voziček, četudi ga ne potrebujejo oziroma do njega niso upravičeni.

Agenti FBI so v sredo izvedli racijo na sedežu podjetja v Teksasu in iz zgradbe pospremili okoli 1200 zaposlenih. Stranke, ki se zavedajo, da vozičkov ne potrebujejo, vendar so jih vseeno dobile, za zdaj niso predmet preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.