Slovenija
48 ogledov

Valič Zver: "Ubranimo vrednote slovenske pomladi!"

Maša za domovino ob dnevu državnosti. Boštjan Tacol
Na javni tribuni Zbora za republiko v Lenartu je o vrednotah in trenutni politični situaciji spregovorila tudi Andreja Valič Zver. Zavzela se je za "vrednote slovenske pomladi".

Zbrane je sprva nagovorila zgodovinarka Andreja Valič Zver, ki je spomnila, da smo imeli Slovenci skozi zgodovino veliko pogumnih mož, ki so znali prepoznati trenutek časa. "Eden izmed teh velikih Slovencev je bil tudi domoljub Rudolf Maister, borec za slovensko severno mejo," je dejala Valičeva in dodala, da "Slovenci včasih ne prepoznamo in nagradimo vizionarjev med nami. Spomnimo se Trubarja ali Pučnika, ki smo ga izgnali. Kam bomo izgnali Janeza Janšo? Če bi poslušali t.i. profesionalne protestnike s transparenti, ki pošiljajo politike v Barbara rov, potem je odgovor na to vprašanje jasen."

"Vendar zakaj je na udaru ravno Janez Janša in politična paradigma, ki ji je zavezan," se je vprašala Valič Zverova in dejala, da "gre še vedno predvsem za tranzicijsko prerazporejanje bogastva, ki se je začelo že v zadnjih izdihljajih nekdanje Jugoslovanske države že v času Anteja Markovića."

"Virant in strici iz ozadja zakuhali eksperimente"

Valič Zverova je še menila, da bo zadolževanje na tujih trgih v primeru globoke politične krize še dražje. "Če nam spodrsne na političnem polju, če gremo zdaj na eksperimente, ki so jih zakuhali Virant in strici iz ozadja, bomo Slovenci tik pred finančnim zlomom. Poleti si bo morala Slovenija izposoditi 1,5 milijarde evrov za financiranje tekočih stroškov javne porabe," je dejala in izpostavila tudi verjetnost, da nam tega denarja nihče ne bo želel posoditi.

"Prav lahko se nam ponovijo tisti časi, ki jih nekateri opevajo kot dobre zlate čase jugoslovanske države, v resnici pa smo imeli neučinkovito gospodarstvo z enormnim zadolževanjem in visoko inflacijo," je menila Andreja Valič Zver ter nagovor zaključila z mislijo Jožeta Pučnika. "Zravnajmo naše skrotovičene vrbaste hrbtenice. Vstanimo in prepoznajmo, za kaj v bistvu gre pri uničevanju naše države. Poglejmo resnici v obraz in razmislimo o tem, kaj je prav in kaj narobe ter ubranimo vrednote slovenske pomladi!"

Komentarjev 22
  • Lionel 10:59 02.februar 2013.

    Prijatelj moj, zato pa smo tam kjer smo k nas takšni doktorji vodjo. Škoda samo ker Krambergerja ni več . Bil je preprost, brez šole ampak POŠTEN. Za razliko od te golazni k nas danes vodijo. In kam so nas ...prikaži več pripeljal? Mislim da ni treba dvakrat povedat. Pa še to naj ti povem, da mam neki več kot osnovno šolo narjeno. A sm car?

  • ennanova 10:55 02.februar 2013.

    Cankarjev dom – obvezna zgodovinska vaja?O resnični demokracija, razpadanju vrednot in vsem drugem.http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/766-cankarjev-dom--obvezna-zgodovinska-vaja

  • Lionel 10:53 02.februar 2013.

    Kdo je bogi? A janša ? Pa kaj češ sej ni on kriv da je tak. Tazga ga je ati naredu.