Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Štirje mrtvi v zadnjem tednu

Prometni znak in trak ob nesreči Mojca Marot
Letos so slovenske ceste terjale že 84 smrtnih žrtev, kar je za za 14 več kot v enakem obdobju lani.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile tri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle štiri osebe. Letos so slovenske ceste terjale 84 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 68, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

V noči z nedelje na ponedeljek se je v začetku preteklega tedna zgodila huda prometna nesreča na ljubljanski obvoznici pri razcepu Kozarje, ko je vozilo znamke Citroen Berlingo zaradi neprilagojene hitrosti trčilo v ograjo in zletelo s ceste. V nesreči sta dve osebi umrli, ena pa je bila huje poškodovana.

PREBERITE ŠE:

V ponedeljek dopoldan se je huda prometna nesreča zgodila na Štajerskem, na glavni cesti Maribor - Dravograd pri kraju Ožbalt. Voznik osebnega vozila iz okolice Maribora je zapeljal pred nasproti vozeče tovorno vozilo in pri čelnem trčenju umrl.

Še ena huda prometna nesreča se je zgodila v četrtek v Marinči vasi pri Ivančni Gorici, ko je umrl 49-letni voznik motornega kolesa iz Zagradca, potem ko je trčil v traktor z obračalnikom sena.

Voznik traktorja, ki je vozil iz Muljave proti Zagradcu, je pri zavijanju levo na poljsko pot izsilil prednost motoristu, ki je z neprilagojeno hitrostjo pripeljal iz nasprotne smeri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.