Svet
23 ogledov

Velika Britanija še vedno pod vodo

poplave EPA
Visoke vode in močan veter še naprej povzročajo težave v Veliki Britaniji. Oblasti opozarjajo ljudi, naj se izogibajo poplavljenih delov in obale.

S poplavami se soočajo v Walesu, na Škotskem in na zahodu Anglije. Še vedno je aktivnih devet opozoril pred poplavami. V Dorsetu in Aberystwythu so zaradi poplav evakuirali več ljudi. Opozorila pred neurji veljajo tudi na Severnem Irskem.

Neurja in poplave so povzročale težave v prometu. Poplavljene so bile številne prometnice v Angliji, Walesu in na Škotskem. Težave so imeli tudi v železniškem prometu na progi proti londonskem letališču Gatwick.

Britanski meteorologi pozivajo ljudi, naj se izogibajo obalam, kjer visoki valovi predstavljajo smrtno nevarnost. "Ljudje se ne zavedajo, kako nevarno je lahko morje," je za BBC dejal Tom Mansell, vodja reševalnih ekip. V Devoni pogrešajo 18-letnika, ki je izginil potem, ko je gledal visoke valove.

Nevihtno zimsko vreme je po Veliki Britaniji sprožilo številne poplave, dve osebi pa sta utonili v nemirnem morju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.