Ambient
72 ogledov

Vrtoglavi ptič

vertigo bird-bevk perovic Žurnal24 main
Na milanskem pohištvenem sejmu je razstavljalo tudi mlado slovensko podjetje Vertigo Bird, ki je v sodelovanju z oblikovalci in arhitekti ustvarilo raznoliko in očarljivo kolekcijo svetil. Preverite nekatere novosti, pod katerimi so podpisani Bevk Perović arhitekti.

Slim too long, slim too short

Preprostost je ponovno vodilna tema svetil iz serije Slim too. Neposredna "surovost" dveh aluminijastih profilov, v katerih se skrivata tako LED svetlobni vir, kot tudi elektronika , sveti s svetlobo, ki je minimalna in neinvazivna, obenem pa pusti pečat na prostoru.

Primerne so tako za domačo kot tudi pisarniško uporabo, na voljo pa so v množici barvnih kobinacij in velikosti.

V razvoju so tudi talna in vertikalna viseča oblika, prav tako pa pripravljamo tudi nove barvne sheme, ki bodo na voljo v omejeni nakladi.

 

Treelight

Kot pove že ime, gre pri svetilu Treelight za skupek navidez naključno zbranih "vej", ki visijo (posamezno ali v šopih) nad našimi jedilnimi ali pisarniškimi mizami. Vršički vej so opremljeni z LED diodami, ki v nas prebudijo občutke veselja in praznovanja, ki bi morali spremljati naše obroke z družino in bližnjimi.

Za razliko od težkih lestencev nasih babic, se Treelight preprosto sestavi in namesti, njegova peresno lahka konstrukcija pa še dodatno poudari kontrast med preteklostjo in sedanjostjo. Navkljub navidez delikatni konstrukciji pa Treelight s svojo vpadljivo obliko in barvnimi opcijami določi "epicenter"  prostora, v katerem visi.

Treelight obstaja v dveh velikostih in treh barvah, ki jih lahko z lahkoto kombiniramo v večje lestence, lahko pa jih uporabljamo kot posamezne stropne luči, ki so primerne tako za dom kot za pisarno, hotele in bare.

 

Taurus

Svetilo Taurus je kot risba v prostoru. Obroč svetlobe, usmerjen navzdol, ki ga s kablom povezuje polkrog - kot otroška risba viseče luči. Njen "kozmični" izgled nas spominja na prstane in obroče okoli oddaljenih planetov, kovinska konstrukcija pa v nas vzbudi občutek optimistične bližnje prihodnosti, v kateri večerjamo s prijatelji in družino pod popolnim, preprostim obročem svetlobe.

Svetilo je primerno tako za domačo kot komercialno rabo.

 

Hagar

Hagar, ki obstaja v dveh velikostih, je predelava standardne kovinske kuhinjske luči, kjer dodani kovinski "rog", ki vodi električni kabel v svetilo, spremeni njegovo naravo. Tekstilni električni kabel ter "rog"  tako postaneta ključna dela luči in mu dasta njegov pravi karakter.

Svetila lahko uporabljamo posamično ali v skupinah, kmalu pa bodo na voljo tudi izvedbe s tekstilnimi kabli drugačnih barv.

Več o posameznih produktih lahko izveste na spletni strani podjetja Vertigo Bird.

Foto: arhiv proizvajalca

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice