Magazin > Lepota & telo
570 ogledov

Vse, kar morate vedeti o erekciji

erekcija penis Žurnal24 main
Ne dovolite, da vas erekcija preseneti. Čeprav se vam zdi, da o erekciji ni treba veliko vedeti, je dobro, da ste seznanjeni vsaj z naslednjim.

Obstajajo tri vrste erekcije
Refleksogena erekcija je posledica dejanskega stika. Psihogena erekcija je posledica avdiovizualne stimulacije ali fantazij, nočna erekcija pa se odvije ponoči, ponavadi v spanju. Zadnji dve se ne primerita vedno, le kadar bi si to moški zaželel, ampak ga lahko presenetita tudi ob neprimernem času. 

Kajenje in pitje alkohola škodujeta
Rezultati študij kažejo, da sta kajenje in alkohol lahko krivca za motnje erekcije pri mlajših moških. Zmernost pri pitju alkohola lahko privede do boljše vzdržljivosti v postelji. 

Z oralnim seksom do večje erekcije
Izvedli so zanimivo študijo, v kateri so merili obseg penisov pri moških, ki so bili deležni oralnega seksa, ki so se samozadovoljevali ali prepuščali svojim fantazijam. Pri tistih, ki so bili deležni oralnega seksa, je bil obseg penisa večji. 

Več spanca za boljšo erekcijo
Ne le da količina spanja vpliva na željo po spolnosti, premalo spanja prekine normalen cikel erekcij, do katerih pride ponoči. Zato je pomembno, da si moški privoščijo dovolj kakovostnega spanca.

Pomanjkanje zasebnosti ubija erekcijo
Na erekcijo nekaterih moških vpliva tudi to, ali imajo dovolj zasebnosti in miru. Če moški živi z več sostanovalci ali s starši ali otroki, bo njegov korenjak bolj mlahav, v kolikor ne bo miru v hiši. 

Če je preveč ukrivljen, ni dobro
Niso vsi penisi med erekcijo postrojeni kot vojaki. Nekateri kukajo malo levo ali desno, kar je čisto normalno. Če pa je ukrivljenost ekstremna ali povzroča nelagodje, je to lahko znak Peyronijeve bolezni. V tem primeru naj moški obišče urologa. 

Manj samozadovoljevanja, večja erekcija
Ko se moški več dni ni samozadovoljeval, bo v njegov penis steklo več krvi, ko bo vzburjen. Posledično bo erekcija večja. 

Teža je pomembna
Moški, ki so pretežki imajo veliko manj testosterona, zaradi česar se njihov organ ne bo odzval enako na stimulacijo kot pri moških z idealno težo. 

Kondomi ubijajo erekcijo
Nedavna študija v reviji Journal of Sexual Medicine je pokazala, da imajo nekateri moški težave z erekcijo, ko nosijo kondome, zato jih je treba dodatno stimulirati. 

Erekcijo je težko nadzorovati
Kar 30 odstotkov moških je nezadovoljnih s tem, koliko časa trajajo njihove erekcije. Kot pravijo, je njihove korenjake težko nadzorovati, poleg tega pa se dodatne težave pojavijo, če so preveč vzburjeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.