Svet
23 ogledov

Za FB fotografija dojenja preveč sporna

Fotografija dojenja
1/3
Profimedias
Mlada mama je na Facebooku delila fotografijo prvega dojenja svoje prezgodaj rojene deklice. Fotografijo so zaradi kršenja pravila o goloti odstranili.

Napol gole fotografije različnih zvezdnic v dvomljivih pozah, očitno niso toliko žaljive, kot je bila ta fotografija dojenja.

24-letna Emma Bond je bila razočarana in presenečena, ko ji je Facebook poslal sporočilo, da je odstranil fotografijo, ki jo je posnela ob prvem dojenju svoje 12 tednov prezgodaj rojene deklice Carene. Pojasnili so, da fotografija krši njihove standarde o goloti, kot žaljivo pa jo je prijavil eden od uporabnikov.

Množična podpora

V znak protesta je fotografijo znova objavila na zidu ene od skupin v podporo dojenju – takrat je fotografija postala izjemno viralna, dobila je okoli 166.000 všečkov in bila deljena 22.000-krat. Številne ženske so jo podrle s tem, da so tudi same objavile fotografije dojenja. "Težava našega sveta je, da je sprejemljivo, če mlada dekleta objavljajo svoje napol gole fotografije, nekaj tako nedolžnega in lepega pa je žaljivo," je zapisala uporabnica Laura Simmonds, poroča Daily Mail. Po številnih pritožbah je Facebook znova objavil fotografijo in sporočil, da so "odpravili napako".

Emmi in njenemu partnerju so zdravniki dejali, da deklica, ki se je rodila 3. oktobra, ne bo živela več kot tri dni. Kljub čudežnemu preživetju zdravniki napovedujejo, da bo imela hude okvare možganov.

Komentarjev 2
  • jons 17:12 02.november 2014.

    Se strinjam, slika prikazuje intimen trenutek med otrokom in materjo in ni sporna.Sporno se mi pa zdi, ker starši vključujejo svoje otroke v t.i. reality showe, kjer se vse posname in javno deli.Kako bodo ti otroci čez leta ...prikaži več sprejemali dejstvo, da niso imeli nobene zasebnosti.

  • Piran 00:34 01.november 2014.

    Do kdaj še se bodo delali norce iz nas.