Svet
38 ogledov

Zaposleni delali domačo nalogo za šefovo hči

Kitajska šolarka Shutterstock
Podjetnik na Kitajskem je svoje zaposlene izkoriščal za opravljanje domače naloge namesto njegove 12-letne hčerke.

Na Kitajskem se je neki delavec v podjetju, ki se je poimenoval Gospod Chan, pritožil nad svojim šefom, saj ga je ta izkoristil za delanje domače naloge njegovi 12-letni hčerki, pišejo na Telegraphu. Šef, ki želi ostati neimenovan, je namreč domače delo svoje hčerke preložil na devet zaposlenih v svojem podjetju. Ti so morali nalogo delati kar tri dni, pokonci pa so ostajali do dveh zjutraj, saj je bila deklica "zelo zahtevna".

Domača naloga o domačem mestu staršev

Učenci so dobili nalogo, da morajo narediti raziskavo, o domačem mestu svojih staršev. Na izbiro so imeli štiri načine opravljanja naloge, in sicer so lahko naredili kratek video, naslikali sliko, posneli fotografijo ali pa napisali esej o tem, kaj se je v domačem kraju spremenilo v zadnjem desetletju. Dvanajstletnica se je odločila, da bo namesto ene možnosti, naredila kar vse štiri. Nalogo pa so pozneje tako ali tako opravljali očkovi zaposleni.

Razdelitev dela

"Šef je rekel, da je to vaja tudi zame. Toda bil sem pred veliko dilemo, saj nisem znal posneti fotografije tako, da bi bilo videti, kot da jo je posnela 12-letnica. Toda če bi bila slika slaba, bi šef obtožil mene," je še povedal Gospod Chan, ki je drugače profesionalen fotograf.

Chan je povedal, da so naloge za šefovo hčerko delali že prej, vendar so morali navadno delati matematične naloge ali pa izdelovati makete. Tokrat je kar nekaj osebja delalo na videu in eseju, en človek je bil zadolžen za nalaganje naloge na spletno stran šole, voznik podjetja pa je bil zadolžen za prevažanje zaposlenih po domačem mestu.

Šola je očeta že opozorila

"Takšnih stvari ne podpiramo," je dejanje očeta komentirala profesorica na tamkajšnji osnovni šoli in dejala, da se bodo s straši o tem še temeljito pogovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.