Slovenija
3699 ogledov

Obnova UKC Ljubljana: Tri mesece bomo podirali, kar smo že zgradili

UKC Ljubljana
1/3
Anže Petkovšek
Na ministrstvu za zdravje so najprej naročili prenovo UKC Ljubljana brez protipotresne sanacije, v torek so si premislili, poroča Dnevnik.

GH Holding, ki ga vodi Blaž Miklavčič, je v torek dobil dopis, naj zmanjšajo oziroma ustavijo aktivnosti na gradbišču. Zaradi cincanja bo strošek dodatnih del vsaj milijon evrov, projekt pa se bo zavlekel za vsaj pol leta, je ocenil Miklavčič.

Osnovna pogodba predvideva energetsko sanacijo in notranjo prenovo. Ker je imel GH Holding obveznost, da ne poslabša statične trdnosti objekta, so naročili seizmološki model, ki je pokazal, da je objekt v obstoječem stanju relativno potresno nevaren, je za Dnevnik povedal Miklavčič. 

Dobili so navodilo, naj pripravijo projekt protipotresne sanacije. Projekt, po katerem bi postavili dodatne stebre, ki ne bi posegali v obstoječo konstrukcijo, bi stal 3,1 milijona evrov. Celotna obnova bo predvidoma stala 108 milijonov evrov.

DRI je protipotresno obnovo  potrdil, ministrstvo pa si je nato premislilo, saj so menili, da bi bilo treba pridobiti novo gradbeno dovoljenje, kar bi obnovo zavleklo. "Od lanskega oktobra jim je znano, da ne potrebujejo novega ali dodatnega gradbenega dovoljenja," je poudaril Miklavčič in dodal, da so jim zdaj povedali, da bodo projekt protipotresne obnove, ki ga imajo že od lanskega oktobra, zdaj še revidirali.

Miklavčič ocenjuje, da bi dela lahko nadaljevali šele julija ali avgusta, potem pa bo tri mesece trajalo, da podrejo, kar so že zgradili in postavijo dodatne ojačitve.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Kmodri_ 19:02 26.april 2024.

    Kitajci za ta denar zgradijo nov UKC v dvakratniku kvadrature!

  • Avatar Leon
    Leon 13:19 26.april 2024.

    Kaj ko bi v Sloveniji zaposlili ministra za zdravlje iz tujine,ki bi napisal kaj je narobe z našim zdravstvom ? Kot pacient sem našel toliko nepravilnosti in razmetavanje denarja vendar nimam nikogar ,ki bi poslušal. Dajte odprite spletno stran kjer ...prikaži več bodo pomagali zdravstvu s predlogi izboljšati stanje .

  • miho 09:35 26.april 2024.

    Obnova UKC bo stala 108 mio EUR, medtem ko je celoten UKC vreden 100 mio EUR? Katastrofa!