Ambient
95365 ogledov

10 najboljših brezplačnih programov za izris notranje opreme

program za 3d izris notranje opreme Žurnal24 main
Za vas smo izbrali deset najboljših brezplačnih programov za 3D izris projekta notranje opreme.

Izbrane programe odlikujejo preprosti uporabniški vmesniki ter obsežne knjižnice materialov, tekstur ter pohištva, ki jih v večioni primerov v prostor umestite s preprostim drag-and-drop (povlecite in izpustite) sistemom. V programih lahko izbirate barve zidov ali premikate stene, dokler ne pridete do najboljšega rezultata. In najpomembnejše, vsi programi so brezplačni.

 

1. Planner 5D

Planner 5Dje najobširnejši brezplačen spletni program za 3D izrise na tržišču. Sobe lahko izrišete do najmanjšega detajla, kot so okna, stopnice in predelne stene. Program pa ni namenjen zgolj interierjem, temveč vam dovoljuje tudi načrtovanje vrtnih ureditev in teras.

Vizualizacije so predstavljene v odlični 3D grafiki. Program je dosegljiv tudi v obliki aplikacije za mobilne in tablične naprave.

 

2. Roomstyler 

Če želite naložiti svoj načrt oziroma načrtovati na podlagi načrtov koga drugega, je to pravi program za vas. Roomsyler 3D Home Planner vam dovoljuje vstavljanje sten, vrat, oken ter pohištva in dodatkov za dom iz knjižnice ter barvanje sten in stropov z vgrajeno paleto bav.

Uporabniški vmesnik je preprost za uporabo, hkrati pa vam vseskozi prikazuje tloris in 3D vizualizacijo - za določitev barve sten vam tako ni potrebno vedno znova izvažati tlorisa v 3D model. V model vstavljate realne produkte, ki obstajajo na tržišču, program pa je tako napreden, da lahko v načrt vstavite vse, potrebno za dom: od mikrovalovne pečice pa do vrtnarskega orodja. Vseeno pa ima pri skiciranju pohištva nekaj pomanjkljivosti in sicer - ker so pohištveni produkti realni, jim ni mogoče spreminjati dimenzij, zato zna biti iskanje npr. jedilne mize pravih dimenzij po obširni knjižnici malce bolj zamudno.

Roomstyler je dosegljiv tudi v obliki brezplačne aplikacije a vaše tablice.

 

3. Ikea Home Planner

Določene kose Ikeinega pohištva lahko preizkusite v vašem prostoru že med listanjem kataloga. Kako skombinirati knjižne police, da boste zapolnili celotno steno in koliko kuhinjskih elementov lahko spravite v kuhinjski kot? Vse to in še več lahko preverite s pomočjo izrisa v programu, ki vam omogoča tudi izbiro dekorja in izračuna končno ceno vstavljenega pohištva. Seznam elementov lahko kasneje natisnete in greste z njim po nakupih v Ikeo ali elemente naročite preko spleta.

 

4. Ikea Kitchen Planner

Ikea je zasnovala tudi orodje, ki služi zgolj načrtovanju kuhinj: v njem lahko pregledate belo tehniko, različne modele kuhinjskih nizov in front ter ostale komponente. Prav tako vam program sproti izdeluje nakupovalni seznam in vam izračuna končno ceno izbranega pohištva.

Načrtovanje je preprosto: v program vpišete dimenzije prostora in umestite odprtine (okna, vrata), nato pa vanj vnašate pohištvo in takoj vidite, kako različni slogi, barve in dimenzije ustrezajo vašemu prostoru.

Ikea poleg teh dveh načrtovalcev ponuja še načrtovalce garderob, pisarn in sistemov shranjevanja za otroške sobe.

 

5. Design a Room

Program Design a Room je namenjen izbiri različnih stilov in zaključnih slojev v vašem domu. V izhodišču izberete željeni slog opreme (tradicionalni, sodobni, eklektični) in se znotraj stilov igrate z barvami, teksturami in zaključki - tako vam iz trgovine ne bo več treba nositi vzorcev materialov in jih med seboj kombinirati (vsi poznamo večne dileme: bodo šla vrata s parketom in ali se bo miza ujela s kuhinjskim pultom?), saj boste to lahko počeli iz svojega naslanjača.

Ta produkt ni priporočljiv za tiste, ki bi želeli takojšnjo 3D vizualizacijo prostora, temveč je namenjen predvsem tistim, ki jih zanimajo materiali in njihove lastnosti in želijo zasnovati kompleksen prostor od tal do stropa.

 

6. Autodesk Homestyler

Autodesk je vodilni proizvajalec profesionalne programske opreme za arhitekte in načrtovalce vseh vrst, hkrati pa je na tržišče poslal še preprostejšo verzijo za domače načrtovalce - Homestyler.

V tem preprostem programu prostore ustvarite tako, da elemente preprosto povlečete iz knjižnice in umestite v prostor, hkrati pa jim določite dimenzijo in kote. Orodja znotraj programa vam omogočajo izbiro front omar, bele tehnike, pohištva in skoraj vsakega kosa dekorja, ki si ga lahko zamišljate, svoj prostor pa lahko dodatno personalizirate s preprogami ali barvami.

 

7. Home Renovator

Tisti, ki se boste renovacije lotili sami, boste najverjetneje najraje posegli po programu Home Renovator, saj vam le-ta ne ponuja le opreme, temveč tudi različne opcije termoizolacije, predelnih sten, barve, keramičnih ploščic ter ostalih gradbenih produktov.

V končnem poročilu boste izvedeli, kakšne količine materiala potrebujete ter katero orodje je najbolj priporočljivo za montažo, približno ceno investicije ter detajlna navodila za razrez in montažo materialov.

 

8. HomeByMe

Ko na računalnik naložite program HomeByMe, začnete z izrisom v 2D in končate z opremljanjem in dekoriranjem prostora. Ko boste zadovoljni s postavitvijo, tloris izvizite v 3D pogled.

 

9. RoomSketcher

RoomSketcher lahko uporabljate že preko interneta - namestitev programa ni potrebna. Iz knjižnice materialov izberete stene, okna in pohištvo ter jim dodate materiale. Program je preprost za hitro vizualizacijo in prilagajanje tlorisov.

 

10. SketchUp

Googlov SketchUp je eden izmed bolj zmogljivih programov za brezplačen izris arhitekture, zato pa je malenkost bolj zahteven. Poleg knjižnice obstoječih elementov, pohištva in materialov, lahko uporabnik sam uvozi svoje (oziroma kataloške) pohištvene kose v program oziroma določi debeline sten, višine prostorov in podobno. Za uporabo SketchUpa je zato potrebno malo več vztrajnosti, ki pa se gotovo splača, saj program nudi neskončne možnosti prilagajanja in izris nestandardnih elementov.

Komentarjev 1
  • mitja66 18:27 06.april 2020.

    Sicer so cene za notranje oblikovanje zelo dosegljivo.. Vsaj gleda na tole, kjer sem našel cene, trende, ideje, seznam preverjenih arhitektov, odgovore na pogosta vprašanja notranjega oblikovanja, ... https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/interier/notranje-oblikovanje-cena-ideje-trendi-in-preverjeni-arhitekti/