Ambient
461 ogledov

12 najlepših vrtnih studiev

12 najlepših vrtnih studiev Žurnal24 main
S tem, ko vse več ljudi dela od doma, je trend pretvorbe vrtne ute v fleksibilne delovne prostore dosegel višek. Predstavljamo dvanajst najlepših primerov ureditve vrtnega studia iz zadnjih let.

Spletni portal Dezeen je objavil zbirko najlepših vrtnih studiev, ki so si jih ljudje uredili doma. Delimo jih tudi z vami!

Writer's Shed, Weston Surman & Deane

Na koncu londonskega vrta – kjer je prostora za nove stavbe vse manj – stoji studio, oblečen v cedrovino, namenjen delu pisatelja.

Dvojna vhodna fasada ščiti teraso, medtem ko se notranjost prikaže ponoči, ko so prižgane luči.

Bussum Garden Studio, Serge Schoemaker Architects

Ta vrtni studio nepravilnih oblik služi večim namenom: včasih se uporablja kot večnamenska pisarna, skladišče ali kot soba za goste.

Notranjost je oblečena v vezane ploče različnih oblik, zunanjost pa pokriva kar 2000 ročno izdelanih in pobarvanih skodel, ki so tradicionalne v lokalni arhitekturi.

Primestni studio, Ashton Porter Architects

Ta pritlični studio je bil zgrajen na koncu vrta, ki pripada dvojčku v Londonu. Na dnu zastekljen pas teče okoli ute in daje vtis, da le-ta lebdi nad tlemi.

Lesena polkna skrivajo večja okna, več takšnih loput, ki skrivajo peskovnik, bazenček in ognjišče, pa je vgrajenih tudi v tla.

Umetnikov studio, Arquitecturia

Studio, postavljen ob mogočnem jesenu na vrtu enodružinske hiše v Gironi, je oblikovan v obliki križa z dvovišinskim središčem.

Ta nenavaden tloris je izšel iz potrebe umetnika, ki dela z različnimi velikosti platen. Velika okna zagotavljajo obilico naravne svetlobe.

Svetlobna uta, FT Architects

Svetlobna uta je majhen fotografov studio na robu vrta v japonskem mestecu Kanagawa. Lesena konstrukcija ustvarja enosten prostor, ki ga lahko občudujemo tudi od zunaj preko plasičnega ovoja.

Nepravilna večkapna streha je bila zasnovana tako, da je ustvarjenega kar največ prostora za najmanj denarja.

The Hackney Shed, Office Sian

Za hišo v vzhodnem Lononu stoji nizkocenovna vrtna pisarna, zasnovana za eno osebo. Skrita je za parom hrastovih vrat, ki jih lahko uporabnik zloži ob fasado za maksimalen stik z naravo.

Knjižne police so nameščene med podporne stebre, medtem ko se streha odpira na nebo s stropno zasteklitvijo.

Studio za risanje, slikanje in majhne skulpture, Christian Tonko

Studio, vkopan v brežino v karju Bregenz v Avstriji, se na dnu zlomi in ustvari prostor z izjemnim razgledom. Arhitekt je studio zasnoval po vzgledu camere lucide, ki služi kot risarski pripomoček.

Na vsaki strani je velika zasteklitev, ki studio spremeni v 'svetlo dvorano' luči.

Vrtna delavnica, Rodić Davidson Architects

Črna lesena škatla na angleškem vrtu je prilagojena velikosti stare dedkove delovne površine in najdenih okenskih elementov.

Znotraj so stene oblečene v panele z zatiči, kjer je možno obesiti doma narejeno orodje.

Majhna bela škatla, Alberto Campo Baeza

Beli minimalni studio za oblikovalca je postavljen na vrtu hiše v Madridu.

Stavba ima kamnita tla, velike steklene površine na obeh nasproti ležečih fasadah pa ustvarjajo poglede preko prostora.

The Sunday Stuga, Liddicoat Goldhill

Lopa v Hackneyu je obkrožena z opečnim zidom na treh straneh. Cikcakasta streha je zasnovana tako, da je bilo na sprednjo stranico mogoče postaviti kar največje možno okno.

Prostor je uporabljen predvsem kot pisarna in prostor za zabave, v njem pa sta tudi majhen tuš in shramba.

Garažni studio za umetnika, Edwards Moore

Če nimate vrta, še ne pomeni, da ste omejeni. Arhitekt je umetnikov studio vgradil kar v garažni objekt stanovanjskega bloka v Avstraliji.

Oblečen je v prosojne panele iz steklenih vlaken, vsebuje pa delovni prostor, shrambo, tuš in wc, pa tudi kuhinjo.

Vrtna studia, Soup Architects

Ta par studiev z ujemajočimi se fasadami je bil ustvarjen na še enem izmed angleških vrtov. Studia stojita med vrsto dreves in domačim ribnikom.

Nudita delovno površino za umetniški par, povezana pa sta z minimalističnim mostovžem.

Prikolica za gradbince, Karel Verstraeten

Prostor za oddih na vrtu ni uporaben samo v mestu. Belgijski arhitekt je prenovil to zapuščeno prikolico in si ustvaril varno zatočišče na vrtu v Ghentu.

Notranjost je oblekel v lesen opaž, na zadnji stranici pa pritrdil prilagodljivo klop, ki lahko služi kot miza, sedež ali celo kot postelja.

Vir: Dezeen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.