Ambient
610 ogledov

13 nasvetov za vrtno zabavo

piknik Žurnal24 main
Pred nami sta še dva poletna meseca, ki ju bomo z veseljem preživeli na vrtnih piknikih. Povabite prijatelje in jih presenetite z izvrstnimi domislicami!

Da bo vrtna zabava kar najprijetnejša, se poslužite naslednjih idej.

1. Odprto ognjišče

 

Ognjišče bo vaš vrt (estetsko in tudi povsem funkcionalno) razžarilo. Obstaja neverjetna paleta raznolikih odprtih ognjišč - od zelo rustikalnih pa do takšnih, kjer za taborniški ogenj sploh ne boste rabili dračja, saj deluje kar na plin!

 

2. Položite preprogo

 

Preproga bo omejila prostor zabave, ponudila zanimivo osrednjo točko in dodala prostor za igro in sproščeno poležavanje. Izberite preprogo, ki vam je ni žal in jo položite pod mizo in stole, ali pa jo pogrnite čez zelenico in jo opremite z dodatnimi blazinami za podporo pri poležavanju.

 

3. Ustvarite prijeten ambient

Namesto že prežvečenih lampijončkov tokrat posezite po lanternicah, ki so lahko kot dekoracija mize ali pa vrta, terase ali obale.

 

Papirnate lanternice, apriori.si, 7,45 € (10 kos)

Papirnate lanternice, 100 % biorazgradljiv ekološki produkt iz kvalitetnega papirja s premazom proti gorljivosti, bodo oddajale topel in prijeten sij in zagotovile pravo romantično vzdušje. 

 

4. Vse goste posedite za eno mizo

 

Za piknik s svečanim vzdušjem na vrtu pripravite dolgo mizo in jo pogrnite z najboljšim pogrinjkom. Sedenje za dolgo mizo je prijetno in domačno, hrkrati pa priročno, saj tako hrana in pogovor lažje stečeta. 

5. Predvidite različne možnosti sedenja

 

Po večerji naj se zabava preseli na zelenico, kjer lahko pripravite različne možnosti sedenja - od pogrnjene preproge, jedilniškega stola, bale sena, gajbe ali pa preprosto seta manjših pručk - vaši gostje se bodo tako lažje menjavali na svojih pozicijah in zavzeli tisto, ki jim najbolj ustreza.

 

6. Bodite zagovornik ekološkega in trajnostnega dizajna

Ne zapravljajte za papirnat pogrinjek in plastičen pribor, ki bo na koncu piknika romal v smeti. Raje investirajte v estetski in funkcionalen pogrinjek, ki je hkrati tudi ekološki in trajnosten.

 

8pandas, apriori.si, različne cene (fotografija: SuzieliciousFoodPhotography)

Kolekcija 8pandas, dobitnica nagrade reddot award za dizajn, združuje krožnike, posodice in kozarce raznolikih barv in oblik, ki so v celoti izdelani iz bambusa in obarvani z naravnimi barvili. Bonus: lahko jih čistimo v pomivalnem stroju, po pretečeni življenjski dobi pa jih preprosto vržemo na kompost.

 

7. Glasba!

 

Še pred začetkom zabave ustvarite prijetno plejlisto, ki naj vsebuje dovolj klasičnih uspešnic domačih in tujih avtorjev (posezite po kraljih in kraljicah rocka, rock'n'rolla, soula in r'n'b-ja), pa tudi manjše premore ambientalne in jazz glasbe. Glasnost seveda prilagodite sosedom!

 

8. Pripravite družabne in športne igre

 

Igre so odlične za razbijanje ledu in za preganjanje dolgčasa med obroki. Poskrbite, da bo na vrtu dovolj žog, loparjev in mrež vseh sort, pa balinčkov in namiznih iger (šah ali tarok!), za res posebno presenečenje pa pripravite tekmovanje v pikadu ali velikanski jengi.

 

9. Poskrbite za zdravje

Poskrbite, da bodo imeli gostje na dosegu rok kremo za sončenje in dovolj sence - za slednjo lahko poskrbi prijeten UV odporen senčnik.

 

Dežnik senčnik, apriori.si, 120 cm, 30 €

Za posebno presenečenje pod tem širokim senčnikom (ki je lahko tudi dežnik) poskrbi majhen vgrajen ventilator. Senčnik je na voljo v rumeni in oranžni barvi in ima enoletno garancijo. Mi smo navdušeni!

9. Za vsak slučaj imejte na voljo nekaj odej

 

Ko se zvečeri, se tudi poleti temperature spustijo nizko. Pripravite odeje za vse goste, ki bi ob prvem pišu vetra odšli domov in jih povabite, da ostanejo dlje (po sončnem zahodu se prava zabava šele dobro začne!).

 

10. Naj bo pijača lahko dostopna

 

Poleg piva in poletnih koktejlov poskrbite za dovolj vode, pravi hit pa bodo sadne bovle ali domača limonada z meto. Poskrbite, da bo pijača na hladnem (zakopljite jo v led ali pa preprosto postavite v senco ali hladilnik). Kozarci naj bodo postavljeni na vidno mesto ob pijačo.

 

11. Projekcija pod zvezdami

 

Če nimate platna, bo dovolj bela rjuha ali svetla fasada vaše hiše. Predvajate lahko šport (otvoritev Olimpijskih iger je odličen izgovor za zunanjo projekcijo!), klasične filme ali videospote. Tako boste poskrbeli za zares romantičen večer pod zvezdami (popolnoma zastonj!).

 

12. Pripravite hrano vnaprej

 

Ko gostje začnejo prihajati, res ne želite brezglavo letati v kuhinjo in zaključevati jedi - to storite vnaprej. Edina dovoljena priprava hrane je tista družabna, na žaru ali v žerjavici taborniškega ognja.

 

Naj bo vaša organizacija dogodkov zabavna!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.