Ambient
19 ogledov

Bodite hvaležni za nepospravljeno hišo

nered Žurnal24 main
V življenju gre za odločitve. Ob pogledu na nepospravljeno hišo si lahko mislite a) da živite v svinjaku ali pa b) da je vaše življenje v tem trenutku res prima. Kaj boste izbrali?

Seveda, pospravljen dom je svojevrsten užitek in prav vsak od nas se trudi živeti v čimvečjem redu. In nihče ne trdi, da je pospravljanje odveč (čeprav je menda potrebno pospraviti zgolj enkrat in nato nikoli več), toda ko se popolnoma nepripravljeni znajdete sredi razdejanega stanovanja, se poskusite osredotočiti na pomen vse te nečistoče.

Korito polno nepomite posode pomeni, da ste se vsi najedli do sitega. Prav tako je topel domač obrok bolj zdrav in cenejši kot tisti, ki vam ga pripravijo v restavracijah, tako da ste zase naredili res veliko.

Nepospravljene postelje – sploh če jih je več – pomenijo, da si dom delite z ljudmi, ki so vam blizu. Ste spočiti in ponoči vas ne zebe.

Obleke vsepovsod pomenijo, da jih imate dovolj. Pomeni, da imate oblačila, ki so vam prav in se v njih počutite odlično, pa še zebe vas ne.

Tla polna igrač pomenijo, da so vaši otroci zdravi in srečni. Seveda je bil vaš dom čistejši, preden so prišli na svet, toda zdaj je neprimerljivo bolj ljubeč.

Dlake vaših domačih ljubljenčkov na pohištvu pomenijo, da so – kljub temu, da jih na vse načine poskušate odvrniti od skakanja na kavč – tam najbrž prijetno oddremali. Tako se jim lahko oddolžite za vsa leta prijetnega sobivanja.

Soroden članek: Sedem stvari, ki jih imajo srečni ljudje v svojih domovih

Ko boste spremenili svojo perspektivo in boste za domač nered hvaležni, boste morda hitreje zbrali energijo za popolno čistko doma (za katero si lahko vzamete zgolj 20 minut dnevno)! Uživajte.

Fotografija via Pixabay

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.