Ambient
123 ogledov

Čudovita garaža se poleti spremeni v zunanjo jedilnico

Večnamenski objekt, Wirth Architekten
1/11
Žurnal24 main
V biroju Wirth Architekten so les drevesa, podrtega v nevihti pred petnajstimi leti, in opeko kmetije, ki je pogorela pred dvajsetimi leti, reciklirali in ustvarili čudovit večnamenski objekt.

Garaža - kar je primarna funkcija objekta v spodnji Saški - je zgrajena na posestvu nekdanje kmetije. Struktura iz perforirane opeke nudi številne možnosti uporabe, ki zavisijo od potreb naročnikov - lahko se uporablja kot skladišče za les, parkirišče za traktor ali osebni avtomobil ali pa deluje kot vrtna pisarna ali jedilnica na prostem.

Škatlasta oblika in izbrani materiali oblikovno in vizualno sledijo obstoječim kmetijskim poslopjem, tako da se sodobna garaža odlično vklopi v okolico. Postavljena je ob cesti in služi tudi kot sprejemnica, saj je to prvi izmed mnogih kmetijskih objektov, ki jih zagleda obiskovalec.

"Od daleč paviljon izgleda kot zaprta masivna kocka," za Dezeen povedo arhitekti. "Ko pa se ji obiskovalec približa, pa lahko vidi njeno delikatno strukturo in detajle v lesu."

Perforirana opečna fasada je namenjena ventilaciji in naravni osvetljavi prostora, dodatna umetna razsvetljava pa je skrita v stropu objekta.

Dva para lesenih vratnih kril na vsaki strani se odpirata na dovoz oziroma vrt.

fotografije: Christian Burmester via Dezeen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.