Ambient
113 ogledov

Dišeče svečke škodujejo zdravju

čajne svečke Žurnal24 main
Študije ugotavljajo, da dišeče svečke in osvežilci zraka povzročajo različne bolezni - od poškodb pljuč do nepravilnosti ob rojstvu.

Nedavna raziskava je potrdila škodljivost industrijskih kemikalij v umetnih dišavah, poroča Daily Mail. Dišeče svečke, kadila in osvežilci zraka naj bi bili celo izjemno zdravju nevarni, saj lahko med drugim spremenijo strukturo naše DNA.

Dim kadil in svečk v sebi nosi kemikalije, ki se lahko ujamejo v naših pljučih in sprožijo vnetja, njihov dim pa naj bi bil celo bolj škodljiv od cigaretnega. Podobno pa osvežilci zraka vsebujejo formaldehid, ki dokazano povzroča raka zgornjih dihal, sproži pa lahko tudi astmo.

Še posebej naj bi bile na prisotnost različnih umetnih dišav v domu pozorne nosečnice, saj lahko nevarne sestavine vplivajo na hormonsko neravnovesje, kar lahko pusti posledice tudi na plodu.

Če se svežemu domu pač ne morete odpovedati, dišeče svečke iz popolnoma naravnih sestavin nardite sami:

1. Pripravite kozarec: v stekleno posodico s pomočjo silikonskega lepila namestite stenj. 

2. V večji posodi zavrite vodo in na pari stopite naravni čebelji vosek. Dodajte mu nekaj kapljic esenčnega olja po vaši izbiri in premešajte. 

3. Vosek vlijte v kozarec in počakajte, da se strdi. Prižgana svečka bo vaš dom napolnila z naravno svežino.

Kupljene pripravke pa brž v smeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.