Ambient
141 ogledov

Fantastična prenova z nizkocenovnim pohištvom

prenova stanovanja Žurnal24 main
Lastnica enosobnega stanovanja v New Yorku si je pet let po nakupu, ki jo je finančno izčrpalo, zaželela popolne prenove kuhinje in kopalnice.

Stanovanje, čeprav popolnoma funkcionalno in urejeno, je bilo že dotrajano, predvsem pa ni odražalo lastničinega življenjskega sloga in osebnega stila.

Želela je zamenjati pohištvo, tlak in podreti steno med kuhinjo in dnevnim delom. Ker pa je imela omejen proračun, je s pomočjo notranjega oblikovalca izbrala okusne in sodobne kose iz Ikee ter jih dopolnila s sodobnimi nizkocenovnimi ploščicami in parketom. 

Kuhinja je s prebojem v dnevni prostor postala osrednji družabni prostor. Zaradi obilice oken v dnevnem prostoru je tudi kuhinja zdaj svetlejša in, kot pove lastnica, dosti prijetnejša za delo.

 

Odločila za kuhinjo v visokem sijaju iz Ikee v dveh odtenkih: temno sivi na dnu in beli na vrhu, ločenima s snežno belim kamnitim pultom. Po celotnem novo ustvarjenem dnevnem prostoru je položen mat javorjev paret, zaradi česar stanovanje izgleda večje in novejše. Namesto klasičnih ploščic je kuhinjsko steno zaščitila z drobnim in igrivim črno-belim mozaikom.

Lastnica je popolnoma prenovila tudi kopalnico - zamenjala je ploščice, kad, školjko, umivalnik in omarice. Izbrala je stenske 'metro' ploščice in talne ploščice v imitaciji lesa. Omarici pod umivalnikom in na steni se ujemata s tistimi v kuhinji, kar stilsko zaokroži majhno stranovanje.

via Sweeten

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.