Ambient
9 ogledov

Inovativni predmeti iz Ljubljane v Milano

bio 50 na milanskem tednu oblikovanja Ana Kovač/MAO
Produkti ljubljanskega bienala oblikovanja BIO 50 gostujejo na milanskem tednu oblikovanja. Preveite, zakaj predstavljajo prihodnost oblikovanja za vsakdanje življenje.

Slovenski Muzej za arhitekturo in oblikovanje ter 24. bienale oblikovanja BIO 50: 3, 2, 1 ... TEST se bosta v sodelovanju z Z33 predstavila na milanskem tednu oblikovanja, ki svoja vrata odpira jutri.

Koncept 24. bienala oblikovanja je bil združevanje multidisciplinarnih ekip, ki so razvile alternative uveljavljenim sistemom vsakdanjega življenja.

Več kot 120 oblikovalcev s celega sveta je združilo moči pod mentorstvom uveljavljenih oblikovalcev in razvilo kar 58 projektov znotraj enajstih tem iz vsakdanjega življenja. Razstava v Milanu je sestavljena iz naključno izbranih projektov, ki predstavljajo naravo in duh razstave BIO 50.

 

HEKANJE GOSPODINJSKIH APARATOV – s programiranjem objektov - kot programiramo odpro kodo, ki je dostopna vsem v vpogled in dopolnjevanje – vzpostavimo sistem, v katerem se lahko produkti razvijajo in prilagajajo potrebam posameznikov.

 

  

 

 MOTORNE ENOTE – vozila so postala izjemno specializirana, kljub temu, da so v svojem bistvu vedno enaka. Je možno, da leži prihodnost transporta v trajnostni, modularni mehanski rešitvi, kjer osnovni element – motor – prilagodljiv?

 

 

 

DOMAČE PLATFORME – Ta fleksibilni sistem pohištva je bil razvit kot struktura za razstavljanje produktov razstave BIO 50. Ključne lastnosti sistema so preprostost, cenovna dostopnost in hitra izvedba. Sistem temelji na enem samem podpornem elementu – leseni nogi, ki jo lahko obračamo v željeni položaj, kar nam omogoča tri različne višine. Tako lahko iz popolnoma modularnega sistema naredimo mizo, klop ali počivalnik. Vsi elementi tega pohištva so reciklirani iz odpadnega materiala, ki nastane pri izdelavi vrat.

 BIO 50 so kurirali Jan Boelen (Z33) ter Maja Vardjan in Cvetka Požar (MAO). Originalno razstavo si je bilo mogoče pogledati na treh lokacijah med 18. spetembrom in 7. decembom 2014 v Ljubljani.

Razstavo si boste lahko ogledali v središču starega Milana v prvem nadstropju palače Clerici (Via Clerici 5) od 14. do 19. aprila 2015.

Več: http://bio.si/sl/

Vir: v2com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.