Ambient
104 ogledov

Kako barva sten spremeni občutje v prostoru [animacija]

barva stanovanja Žurnal24 main
V času pametnih računalniških orodij je povsem preprosto preveriti, kako barva spremeni občutje v nekem prostoru. Izbrani dnevni sobi smo barvo sten zamenjali kar šestkrat.

Najbrž vas ne preseneti več, če rečemo, da lahko barva prostora popolnoma spremeni njegov izgled. Poleg izgleda pa lahko nova barva sten spremeni tudi občutje v sobi. V članku boste našli serijo GIFov, ki bodo pred vašimi očmi spremenili ta očarljivi prostor z belimi stenami v različne ambiente. Lahko boste začutili hladen, topel, temen ali pa živahen prostor.

Hladen odtenek

Čeprav ni bolj nevtralne barve od bele, pa lahko nevtralen občutek dosežete tudi z nežno hladno barvo. Zaradi nje bo prostor na vas deloval tudi bolj pomirjujoče.

 

Topel odtenek

Tople barve ustvarijo ambient, kjer smo lahko motivirani in v pogonu. Rdeča, oranžna ali rumena bodo pospešile pretok krvi po vašem telesu, soba pa bo izgledala topleje (kar priporočamo predvsem v stanovanjih, ki se nahajajo v hladnejšem podnebju ali pa v prostorih, kjer želimo občutje topline, kot je npr. kopalnica).

 

Dramatična črna

Temna stena v prostor vpelje nekoliko drame, s črno pa bo izstopilo tudi vaše pohištvo. Izbirate lahko med mat ali sijajno površino.

 

Temno modra

Če si želite temno stensko barvo, pa še niste zbrali dovolj poguma za izbiro črne, predlagamo  trendovsko temno modro. Ta je tudi nekoliko bolj sveža od črne, v prostoru pa bo izvabila kontrast med toplim in hladnim.

 

Temno bež

Bež je po krivem oklicana za dolgočasno, saj je prava kraljica nevtralnih barv in se odlično poda k marsikateremu oblikovalskemu slogu (odlično gre na primer tako k skandinavskemu kot k rustikalnemu ali pa klasičnemu interierju). Če posežete po temno bež, boste prostor prizemljili.

 

Drzna odločitev

Če vam ni niti do temne, tople ali hladne barve, izberite dramatično in nepričakovano barvo, ki bo prostor poživila in ga naredila samo vašega!

Želite tudi vi barvno študijo prostora? Pišite nam preko obrazca!

via Apartment Therapy

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.