Ambient
104 ogledov

Kako ustvariti popolno domačo galerijo

domača galerija Žurnal24 main
Domača galerija (če je izvedena pravilno) lahko drugače dolgočasno sobo spremeni v lep ambient. Toda izbrati umetniška dela za popolno galerijo je težko. V članku bomo pregledali enajst odličnih domačih galerij in razložili, zakaj so uspešne.

1. Skupna tematika: Čeprav je galerija polna barv in tekstur, je skupna tematika (črte, čevlji) rdeča nit fotografij.

 

2. Podoben način uokvirjanja: Okvirji enake barve in poudarek na negativnem prostoru med sliko in okvirjem različne motive povežejo v enotno zgodbo.

 

3. Temno ozadje: Motivi na temnem ozadju izstopijo in se tako vizualno povežejo v celoto.

 

4. Vintage tematika: Tematika je zelo podobna. Enak učinek bi lahko dosegli z drugimi vintage motivi, kot so krajine, tihožitja ali pa, recimo, mačke. Cela stena vintage mačk. Sanjsko.

 

5. Neenakovrednost kosov: Ta postavitev deluje, ker je v zbirki tudi nekaj takšnih kosov, ki se zlijejo z ozadjem in ne privlačijo pozornosti. Te poskrbijo za vizualni premor med izrazitejšimi in barvitejšimi kosi.

 

6. Popolna enotnost: Barvna paleta likovnih del ter podobni okvirji ustvarjajo kompozicijo. V celoti je toliko kohezije, da je ne zmotijo niti rahlo povešene slike, ki celoto celo naredijo zabavnejšo.

 

7. Velik razmak: Med elementi je dovolj prostora, zato izgleda kar nekoliko pomirjujoče. Tudi beli elementi in velike bele površine med sliko in okvirjem celoto povežejo z ozadjem stene.

 

8. Ujemite ritem: Ta domača galerija vsebuje veliko majcenih kosov v majcenih okvirjih, ki skorajda povzemajo teksturo bordure med stropom in steno. Spet imamo v kompoziciji dovolj belih kosov, ki se s steno stapljajo in služijo kot vizualni premori.

 

9. Kaotična popestirtev za minimalistično sobo: Ta postavitev izgleda že ker kaotično, zato je nujno, da je postavljena v zelo minimalistično opremljeni sobi. Okvirji podobne barve in velikosti pomagajo obdržati kompozicijo celovito.

 

10. Okoli vogala: Tu se kompozicija ovije okoli vogala. Ta domača galerija je precej preprosta, skoraj minimalistična, saj jo uokvirjajo identični okvirji in podobna barvna shema likovnih del.

 

11. Uokvirite najdbe: Za konec pa še: uokvirjena dela niso nujno samo umetniška. Uokvirite majhne predmete ali spominke, ki vam veliko pomenijo, na steno obesite najdbe, koščke iz narave ali pa povsem nenavadne stvari, kot na zgornji fotografiji: šahovnico, krožnik, inštrument.

Foto: Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.