Ambient
41 ogledov

Kako v interier vključiti barvi leta 2016 - rožnato in modro?

pantone 2016 Žurnal24 main
Pantone vsako leto razglasi barvo leta, ki definira smernice tako v modnem kot grafičnem, industrijskem in notranjem oblikovanju. Letos so razglasili kar dve: rožnato in svetlo modro.

Letos so pri Pantonu razglasili kar dve barvi leta in sicer PANTONE 15-3919 Serenity, umirjeno modro, ter PANTONE 13-1520 Rose Qaurtz, barvo roževca. Oba odtenka - umrijena, pomirjujoča - izražata željo po oddihu od turboletnih časov ter slavita gibanje spolne nedefiniranosti in enakosti tako v modnem kot družbenem okolju, pravijo barvni strokovnjaki.

Tisti, ki jih ni razveselila novica, da bodo v interierjih prihajajočega leta prevladovale močne, izrazite in temne barve, bodo zagotovo navdušeni nad novo smernico, ki so jo včeraj začrtali pri Pantonu. 

Predstavljamo nekaj obstoječih interierjev v teh dveh odtenkih in vam ponujamo nasvete za njuno aplikacijo.

Kombinirajte z lesom

Obe barvi se odlično ujemata s svetlim lesom v njegovem naravnem odtenku. Kombinacijo dopolnite z nevtralnimi barvami in manjšimi dekorativnimi kosi v živih odtenkih.

 

Kombinirajte s temnimi nevtralnimi odtenki

Če želite doseči sodoben interier, barvi dpolnite s črno, sivo in temno bež. Kombinacija bo ustvarila mehak industrijski interier, ki bo gotovo navdušil oblikovalske sladokusce.

 

Kombinirajte s svetlimi nevtralnimi odtenki

Bel interier s poudarki v sinje modri ali rožnati bo gotovo izpadel klasično in umirjeno. Priporočamo za tiste z brezčasnim osebnim slogom.

 

Kadar nimate drugih barvnih poudarkov

Če bo vaš edini barvni poudarek rožnata ali sinje modra, poskrbite, da bo površina razbita na manjše zaplate. Na levi lahko vidimo rožnato kopalnico, kjer bele fuge med mozaičnimi ploščicami ustvarjajo ritem in red in uspejo razbiti veliko rožnato površino z nevtralno mrežo. Tako površina - ki bi lahko delovala preobremenjujoča za naše oči - postane urejena in umirjena. Na desni je modra površina razbita z dodatki za dom in stensko galerijo, dopolnjujeta pa jo še groba vzorca ladijskega poda in stenske nalepke, ki uspešno odvrneta pozornost od drugače velike zaplate mehke pastelne barve.

 

Uporabite kot barvni poudarek

Barvni poudarki v rožnati in modri se podajo prav vsakemu prostoru, pa naj bo to klasično stanovanje ali moderen ambient, barvno eklektičen ali minimalističen. Dajte si duška z naslanjačem, preprogo, stolom ali svetilom.

 

Kadar kombinirate obe barvi skupaj ...

... lahko kombinaciji rožnate in modre dodate še barvno eksplozijo živih in močnih barv za živahen in ustvarjalen ambient ali pa ...

... kombinirate z nevtralnimi barvami, ki bodo ustvarile pomirjujoč in prizemljen ambient.

Fotografije via Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.