Ambient
566 ogledov

Kopalnice: trendi za leto 2017

kopalnica Žurnal24 main
Če letos prenavljate kopalnico, nikar ne spreglejte zbirke trendov za naslednje leto!

Na prvi pogled bi lahko rekli, da je kopalnica najbolj dologčasen prostor, saj je njena namembnost popolnoma prozaična. Vsekakor pa je kopalnica lahko tudi več od tega - lahko je prava oaza, kjer si spočijemo in se sprostimo.

Če povzamemo vse letošnje trende, bi lahko rekli, da postaja kopalnica ne le sprostitvena, ampak tudi dizajnerska oaza. Poudarek bo na (neobdelanih) naravnih materialih, igri vzorcev in neobremenjeni funkcionalni zasnovi. 

V članku smo pripravili nekaj nasvetov glede materialov, barv, in dizajna kopalnic, ki so trenutno 'in'.

Kombinacija naravnih materialov

Leto 2017 bo prineslo povratek k naravnim in organskim materialom, vsebinsko pa bo posvečeno iskanju novih in funkcionalnih dizajnov. V opremi kopalnic bodo ključni elementi  preprosta barvna lestvica, čiste linije in praktična in neobremenjena razporeditev elementov po prostoru. Kopalnica mora izgledati udobno in elegantno.

Naravne materiale, kot so les, keramika, medenina in kamen kombinirajte s sintetiko tako, da ustvarite popolno ravnotežje.

Še eden izmed trendov je tudi inovativna uporaba lesa: le-ta naj ne bo omejen zgolj na kopalniške bloke - po kopalniških tleh položite parket, z njim opremite tudi tuš kabino ali pa si privoščite kar leseno kopalno kad.

 

Premišljena, a sproščena postavitev

Ustvariti sproščeno kopalniško postavitev je težko, sploh ker jo je potrebno skrbno načrtovati. Vsekakor pa naj kopalnica ne izgleda prezdizajnirana, ampak lahkotna, kot da bi lahko elemente premikali po mili volji. Lahkotnost in neobremenjenost lahko ustvarite tudi s kombiniranjem stilov (modernega in klasičnega, minimalizma in domačnosti) ter tehnoloških in naravnih komponent.

 

Minimalistični maksimalizem

Tudi če je vaša kopalnica majhna, jo lahko okusno opremite - poskrbite zgolj, da bo znotraj minimalističnega dizjana dovolj prostora za vse vaše potrebščine.

 

Zelenje

Zelene kopalnice so bile trendovske že prejšnjo sezono in nič ne kaže, da bo ta trend zamrl. V kopalnico lahko zelenje vnesete z eno samo orhidejo ali pa si omislite zahtevnejšo ozelenjeno steno.

 

Ploščice

Spogledujte se s temnejšimi barvami: V zadnjem času so v notranjem oblikovanju izjemno priljubljene temnejše barve, ki izžarevajo luksuz in sprostitev. Odločite se npr. za ploščice v temnih odtenkih sive, ki bodo umirile prostor in dovolile naravnim materialom, da zasijejo.

Mat površine: Ne pretiravajte s sijajnimi ploščicami, odločite se za mat obdelavo keramike. Raje poudarite kopalniške bloke in izberite drzne pastelne barve za uravnoteženo barvno shemo.

Geometrija: Namesto pravokotnih ploščic izberite šesterokotne ter jih zložite v zanimive geometrijske vzorce, ki bodo popestrili vaš prostor. Pozor - veliki vzorci odlično funkcionirajo v večjih prostorih, v manjših pa se raje poslužite mozaika.

Kontinuiteta: Enako keramiko uporabite tako za talne kot stenske ploščice. Če ne želite, da bi celota izgledala dolgočasno, poiščite zanimiv vzorec ali kombinirajte ploščice različnih barv v velik mozaik.

 

Elegantni radiatorji

Pozabite na grde tipske radiatorje, sploh, ker je na tržišču toliko zanimivih oblikovalskih produktov, ki vam bodo ogreli brisače in posrkbeli, da vam pozimi ne bo hladno. 

 via Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.