Ambient
7 ogledov

Med umetnike in kraftarje na ARTish

ARTish na prostem
1/12
Sonja Ravbar
Danes se odpravljamo na prvi ARTish pod milim nebom, na ljubljanski Gornji trg. Kje boste pa vi preživeli prvi dan počitnic?

Danes se pričenja že četrta sezona festivala ARTish pod milim nebom. V samem srcu Ljubljane boste lahko vsako zadnjo soboto v mesecu pregledovali izdelke domačih in tujih umetnikov, ustvarjalcev, takšnih in drugačnih kraftarjev, fotografov, keramičarjev ... in kakšnega seveda tudi kupili.

Poleg izjemne bere unikatnih umetniških izdelkov bo za obiskovalce poskrbljeno z brezplačnimi delavnicami in izmenjavo rabljenih oblačil, v sodelovanju z Zavodom LU – Love is Universal pa bo ARTish poskrbel tudi za pomoč tistim, ki so je potrebni.

ARTish že štiri leta bogati prestolnico s kulturnim in umetniškim programom in s tem nadgrajuje obstoječo mestno identiteto in Ljubljano postavlja na evropski zemljevid mest gostiteljic takšnih ali drugačnih »art« tržnic. Festival z brezplačnim programom ponuja širok dostop do kulture ne le rednim obiskovalcem, pač pa tudi prebivalcem, naključnim obiskovalcem ali turistom. S spodbujanjem umetniškega izražanja in predstavitvijo ustvarjalcev pa ARTish vzpostavi nujen dialog med obiskovalci in umetniki: prvi lahko uživajo v umetniških izdelkih, za druge pa je to enkratna priložnost, da se predstavijo širši javnosti in gradijo na svoji prepoznavnosti.

Danes lahko ARTish obiščete vse do 18. ure, če pa ga zamudite, pa ste na Gronji trg vabljeni vsako zadnjo soboto v mesecu do konca septembra. Se vidimo!

Foto: Sonja Ravbar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.