Ambient
93 ogledov

MultiBOX: minimalna forma, maksimalna urporabnost

MultiBOX
1/12
Žurnal24 main
MultiBOX, slovenski oblikovalski produkt, je premičen kos pohištva, ki v sebi skriva vse funkcije, potrebne za minimalno nomadsko življenje. Omara, ki meri zgolj 78 x 78 cm, je namreč garderoba, prostor za shranjevanje in pisalna miza obenem.

MultiBOX je multifunkcionalen kos pohištva, oblikovan z mislijo na sodobno bivanje. Sedanje stanovanjske razmere, ko zaradi visokih cen stanovanj ljudje živijo na vse manjših kvadraturah, namreč kar kličejo po izdelkih, ki kar najbolj varčujejo s prostorom. Izdelek je tako nastal predvsem z mislijo na študentska stanovanja in pa garsonjere oz. na vsa s kvadraturo omejena stanovanja.

MultiBOX v sebi skriva praktično vse funkcije, potrebne za posamezno študijsko sobo ali pa pisarno, manjka mu le ležišče. Oblika izhaja iz omejitev posameznih stanovanj. Tlorisne dimenzije so 78 x 78 centimetrov, v višino pa MultiBOX doseže 198 cm, kar omogoča prehajanje iz prostora v prostor kar skozi standardna notranja vrata. Za lažje premikanje ima pod seboj nameščena manjša kolesa. Prehajanje po istem nivoju je zato izjemno preprosto, za prehajanje v višja ali nižja nadstropja pa zaradi precejšnje teže prav pride dvigalo.

Na zunaj minimalističen kubus skriva v sebi zares veliko. Ena stranica se preko dvokrilnih vrat odpre kot garderobna omara, z druge se izvleče regal na kolesih, s tretje pa se spusti delovna miza. Ob odprtem delovnem prostoru ter izvlečenem regalu dobimo znotraj še visok prostor za shranjevanje večjih stvari. Izvlečen regal je lahko uporabljen tudi kot prostorska pregrada, ki prostor razdeli na dva dela. Četrto, slepo stranico, pa lahko prislonimo ob steno.

Avtor MultiBOXa je Dejan Vilar, fotografije je prispeval Grega Deržič.

Tehnična pomoč: Matjaž Pajnič, u.d.i.l, izvedba: Venge d.o.o.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.