Ambient
536 ogledov

Na kaj biti pozoren ob izbiri nove kopalne kadi

kopalna kad Žurnal24 main
Z razvojem notranjega oblikovanja se je spremenil tudi naš odnos do kopalne kadi. To ni več zgolj objekt, v katerem se okopamo.

Danes vaše kadi premorejo masažne curke, ustvarjajo svetlobne učinke ali pa celo predvajajo pomirjujočo glasbo. Na voljo so v vseh oblikah in materialih, zato je izbira nove kadi postala težaven postopek. Naj vam pri odločitvi pomagamo.

Kako velika je vaša kopalnica?

Velikost kopalnice bo najbolj vplivala na izbiro nove kopalne kadi. Njena velikost, dodatki in nenavadne oblike so odvisni od zmogljivosti vašega prostora. Je vaša kopalnica majhna? Tudi kad bo morala biti manjša in bolj standardna. Če pa imate prostorno kopalnico ali pa jo lahko še razširite, pa si lahko doma pričarate občutek luksuznega wellness centra. V tem primeru kad izpostavite tako, da jo umaknete od stene in postavite v sredino prostora.

Koliko lahko zapravite?

Tudi če ste za kad pripravljeni zapraviti zgolj nekaj sto evrov, je ponuda na tržišču tako velika, da boste gotovo našli kad v želeni obliki in materialu znotraj svojega cenovnega razreda. V kolikor pa ste za kad pripravljeni plačati nekoliko več, pa razmislite o nakupu kadi za več oseb s kontrolo vodne temperature.

 

Kateri material izbrati?

Če želite kad, ki bo dogotrajna, je najbolje izbrati takšno iz litega železa ali pa emajlirano litoželezno kad. Emajlirana kad – čeprav izgleda podobno kot navadna litoželezna – je primernejša za vzdrževanje in čiščenje. Je tudi lažja, kar je pomembno pri montaži in eventuelni demontaži kadi. Kompozitni materiali lahko izgledajo luksuzneje, čeprav so ponavadi bolj dovzetni za razpoke in luščenje.

Za kaj boste kad uporabljali?

Čeprav večina ljudi kad uporablja zgolj za redno umivanje, obstajajo posebne kadi za posebne naročnike. Na primer kad z nižjim pragom za tiste, ki so gibalno ovirani. Če želite kad za sprošanje ali masažo, morda razmislite, da bi kupili takšno s sedežem. Ta bo odlična tudi za starše z majhnimi otroki, saj je tuširanje sede varnejše.

Kako zahtevno je kad namestiti?

Če želite kad namestiti sami in s tem nimate posebnih izkušenj, se je najbolje odločiti za postavitev ob steni. Takšna kad se namešča v vseh smereh enako, glede na razpoložljivo vodovodno in kanalizacijsko napeljavo vaše kopalnice.

Če povzamemo, nakup kadi ni preprost: morate se zavedati velikosti svoje kopalnice, svoje finančne zmogljivosti in razmisliti, kaj od kadi pravzaprav želite in ali jo lahko namestite sami. Vsi ti faktorji bodo vpivali na odločitev o ceni, materialu in dodatkih, ki jih za svojo novo kad potrebujete.

Vir: architectureartdesigns 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.