Ambient
119 ogledov

Naj bo vaš vrt središče poletne zabave

gugalnica Bob Mical via Flickr
S prihodom poletja se začenja tudi sezona vrtnih zabav in piknikov. Vaš vrt ob teh priložnostih ne sme biti dolgočasen. Za vas smo izbrali nekaj možnih popestritev: od užitka ob pozibavanju na gugalnici pa do najglobjega sproščanje v zunanji kopeli.

 

Kino na prostem

Ste filmofil in se vedno pritožujete nad izborom filmov na festivalih? Priredite svoj poletni filmski festival in na vrtu predvajajte filme po svoji izbiri. Izberite prostor, kjer boste najlažje dosegli elektriko, hkrati pa platno zaščitite pred bleščanjem uličnih, avtomobilskih in domačih luči. Nato postavite projekcijsko platno – še najbolje je, če projecirate kar na steno ali na polikano rjuho. Za čisto sliko za belo platno namestite črno ozadje – naj bo to še ena temna rjuha ali pa temna stena. Povežite video signal vašega predvajalnika s projektorjem in avdio signal z zvočniki. Prižgite lanterne, na tla položite nekaj odej in uživajte v poletni projekciji!

 

 

Balinišče

Je vaš vrt ozek? Spremenite ga v balinišče: zastavite dimenzije igrišča in ga ogradite z majhno (lahko leseno) škarpo, nato pa notranjost zasujte s peskom. Pravila igre so preprosta: tisti, ki vrže kroglo najbližje balinčka, je zmagovalec.

 

 

Ogromna Jenga

Če vam že miniaturna različica Jenge požene kri po žilah, samo počakajte na adrenalin, ki ga bo sprožila povečana zunanja različica. Jengo lahko naredite tudi sami. Mirne roke vam želimo!

 

 

Hišica na drevesu

Morda ste že kot otrok imeli hišico na drevesu ali pa ste si jo vedno želeli. Otroci obožujejo svoj zunanji kotiček, kjer se lahko nemoteno igrajo in kdaj pa kdaj tja preselijo tudi vsakdanje aktivnosti, kot so učenje, spanje in obedovanje. Idej za izdelavo hišice na drevesu je mnogo, v zadnjem času pa je najpopularjenjša hišica, ki se drevesa pravzaprav ne dotika, ohranja pa svoje bistvo otroškega zatočišča. Odličen primer, ki so ga v bližini New Yorka postavili arhitekti Sharon Davis Design, si oglejte na povezavi.

 

 

Šolska tabla

Šolske table so v domovih postale vse bolj priljubljene – pa naj bo to v kuhinji za zapisovanje seznama za nakupovanje ali na WC-ju za preganjanje dolgčasa – toda šolske table na vrtu izgledajo še posebej privlačno. Se motimo?

 

 

Restavracija v malem

Nič ni boljšega od obedovanja na prostem! Skozi majhne pozornosti, kot so zunanje umetnine, zanimiva razsvetljava in lesena pergola s hitro rastočo ovijalko, boste hipoma svoj vrt spremenili v najintimnejšo restavracijo na svetu.

 

 

Gugalnica

Prav hecno je, koliko veselja prinesejo najpreprostejše reči v življenju, kot na primer staromodna gugalnica, obešena z veje starega drevesa. Če v trgovini ne najdete takšne, kot jo želite, sledite enemu izmed mnogih DIY (naredi sam) navodil na internetu.

 

 

Zunanji spa

Naj bo visokokvalitetna masažna ali pa preprosta porcelanasta vintage kad, prav nič ne premaga namakanja pod zvezdami.

 

 

Prenosni peskovnik

Če so vaši otroci na igrišču kar naprej v peskovniku, lahko del zabave prinesete domov tako, da zgradite ali kupite prenosni peskovnik. Pritrdite ga na koleščka, tako da ga lahko odstranite, če potrebujete več prostora za goste, ali pa ga želite zaščititi pred dežjem. Tako vam ne bo treba žrtvovati dela svoje zelenice za peskovnik, ki ga bodo otroci morda kmalu prerasli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.