Ambient
175 ogledov

Namesto številnih čistil lahko uporabite limone

limone Žurnal24 main
Če ste do sedaj prisegali na alkoholni kis za čiščenje prav vsakega kotička vašega doma, lahko tega zdaj za vedno zamenjate z dišečo in enako učinkovito limono. Za vas smo zbrali šest načinov, kako jo uporabiti pri čiščenju.

Alternativa belilu


Če imate radi snežno bele rjuhe pa bi želeli zmanjšati količno belila, ki ga uporabljate pri pranju, lahko rjuhe pobelite tudi tako, da v velikem loncu zavrete vodo in dodate nekaj kosov narezane limone. Lonec odstavite in vanj namočite rjuhe za kakšno uro. Nato jih operite v stroju kot ponavadi.

Rezalne deske


Na rezalnih deskah lahko včasih ostanejo neprijetne vonjave ali barvila zelenjeve in sadja. Znebite se jih tako, da na napol prerezano limono podrgnete po površini in in pustite stati za dvajset minut. Potem desko operite z mlačno vodo in detergentom. Limonin sok ne deluje zgolj proti madežem in vonjavam, temveč tudi proti bakterijam (uporabno tudi za deske, na katerih režete sveže meso!).

Mikrovalovna pečica


Čiščenje zasušenih ostankov hrane iz notranjosti mikrovalovne pečice je nekaj, čemur bi se vsi najraje izognili, zato naslednjič namesto suheha drgnenja poskusite tale trik: v mikrovalovni pečici zavrite štiri žlice limoninega soka v skodelici vode in nato pečico od znotraj samo obrišite. Mešanica bo poskrbela, da se bodo zasušeni delci odlepili - s tem si prihranite dosti drgnenja, s katerim bi lahko poškodovali vašo pečico.

Pomivalni stroj


Najbrž ste že kdaj namesto sredstva za čiščenje v pomivalni stroj zlili alkoholni kis, da ste stroj očistili od znotraj. Odlično! Da bi ohranili svežino in prispevali k čistoči vaše posode, pa lahko zdaj vsakič, preden zaženete stroj, v zgornji predal dodate še rezino limone.

Kopalna kad


Izdelajte pasto iz sode bikarbone in tekočega detergenta za posodo. Nato nanesite mešanico na polovico limone in jo uporabite za čiščenje kadi in korit iz nerjavečega jekla.

Kot osvežilec zraka


Veliko osvežilcev iz trgovine vsebuje toksične kemikalije, zato je dosti bolje, če zrak osvežite z vodo, v katri plavajo kolobarji liimone. Pred sesanjem dodajte nekaj kapljic limoninega soka v vrečko za prah in uživajte v svežem vonju.

Ko pa boste končali s čiščenjem, pa si pripravite še odlično domačo limonado!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.