Ambient
107 ogledov

Neverjetna prenova

lavoie_prej-potem Yves Lefebvre
Ali verjamete svojim očem? Oglejte si, kako so v kanadskem arhitekturnem studiu staro in nefunkcionalno stanovanje spremenili v svetlo in dinamično življenjsko okolje.

Stanovanje, ki je bilo ob nakupu dotrajano, mračno in neprijetno, je po obsežni obnovi pod budnim očesom kanadskega studia la SHED architecture postalo svoje popolno nasprotje - odprto, svetlo, zračno in prehodno ter končno zadovoljuje potrebe novih lastnikov.

 

 

Originalno, kar 93mveliko stanovanje je bilo precej razdrobljeno. Zaradi majhnih odprtin in mnogih predelnih elementov je izgledalo mračno in negostoljubno. Po podiranju predelnih sten in odstranitvi spuščenega stropa prostori zdaj zgledajo dosti večji. Okenske odprtine so popolnoma preoblikovane, tako da zdaj v prostor prepuščajo izjemno veliko svetlobe ter povezujejo stanovanje z zelenim okolišem.

 

Delovni kotiček je umeščen ob jedilnico - da pa bi bila ta dva dela vseeno ločena, je med njima v obstoječ lok, ki je prej na dva dela ločeval velik salon, postavljena prosojna knjižna omara.


Ohranjen je originalni češnjev pod. Na eni izmed sten dnevne sobe je razkrita konstrukcija iz betonskih kock, ki prostoru daje strukturo in barvo. Čeprav je bilo stanovanje precej predelano, je večina originalnega dekorja ohranjena (rozete, letve, vrata, venci), le pobarvanega na belo.





Rosemont district, Montréal, 2013

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.