Ambient
87 ogledov

Očarljivi vertikalni vrtovi v milanskem stanovanju

Stanovanje T, Milano, AE5 partners
1/14
Žurnal24 main
Glavni oblikovalski poudarek tega doma v Milanu je v velikanskih zelenih stenah terase, vidnih iz prav vsakega kotička stanovnanja in cvetočih ob prav vseh letnih časih. Očarljivo!

Stanovanje uglajenega sodobnega videza izstopa zaradi ogromne terase, ki je uporabljena kot dodatna bivalna površina. Glavni oblikovalski poudarek tega doma v Milanu pa je še nekaj drugega: »Ko iz kateregakoli prostora v stanovanju pogledamo na teraso, je pogled vedno osredotočen na zelene module vertikalnih vrtov, postavljenih v striktno geometrijsko mrežo, ki temelji na ritmu 1 + 1 + 2 in odseva odprtine v velikem opečnatem zidu. Stena cveti v prav vsakem letnem času, barva cvetov pa je bila izbrana načrtno, kar zagotavlja precizno kromatsko kompozicijo,« razložijo arhitekti studia AE5 partners. Zelena stena na vsakem vogalu poživi in estetsko nadgradi že tako čudovito stanovanje.

Tikova talna obloga po celotnem prostoru še poveča vizualno harmonijo. Pohištvo je narejeno po meri: vse pohištvo je integrirano v nekakšne pohištvene otoke, dodani pa sta zgolj dve mizi iz tikovine, ki sta tudi edina premična elementa. Jacuzzi na terasi je v uporabi celo leto, saj ima vgrajen poseben ogrevalni sistem. [Fotografije: Laura Cantarella]

Vir: Freshome

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.