Ambient
61 ogledov

Opremite dom glede na svoje astrološko znamenje

dekoracija doma Žurnal24 main
Vsako astrološko znamenje naj bi imelo svojstven karakter in vizualne in materialne preference - vnesite jih v svoj dom, da se boste v njem resnično dobro počutili.

Oven

Ste polni enerije, optimistični in impulzivni. Ste samoiniciativni in zaradi tega zelo občudovani. Včasih privlačite kar preveč pozornosti in vaš dom ni nič drugačen.

Svetujemo, da dopustite svoji osebnosti, da se izrazi tudi v vašem domu. Izpostavite zanimive spominke s svojih potovanj in izobesite svoje dosežke - vaše izkušnje vas namreč delajo to, kar ste. Vključite rdečo barve, močne kovine ter nekaj vintage pohištva.

Ne pozabite na svoje ljubljene in goste. Čeprav ste močni in samostojni, pa ste s svojimi bližjimi še boljši. Vaš dom bo bolj uravnotežen in vi srečnejši, če se obkrožite z ljudmi, ki jih imate radi in svoj dom napomnite s spomini na prijatelje.

Bik

Ste potrpežljivi, osredotočeni in zelo ljubeči. Ne marate sprememb in včasih se preveč oklepate materialnih stvari, ki jih pridno zbirate in hranite.

Svetujemo, da svoje kolekcije izpostavite kot prostorski dekor in se pri tem upoštevajte svoj stil, pa naj bo ta minimalističen ali boemski. Biki namreč le redko zamenjajo svojo opremo, zato je zanašanje na hitro miniljive trende ni priporočljivo. Zelo radi imate starine in z vašim elegantnim okusom lahko prav vsako luknjo preobrazite v podeželski dvorec.

Ne opremljajte preveč ženstveno ali možato. Seveda ima smisel mešati podobno s podobnim, toda ne pozabite kompozicije uravnotežiti tudi z nasprotjem. Če imate kolekcijo porcelana, na primer, ji dodajte eleganten usnjen naslanjač ali kovinsko luč.

Dvojčka

Ste nemirni, živahni, bistri in družabni. Bolj kot vse cenite svojo svobodo in možnost izražanja.

Svetujemo, da ustvarite dom, ki se lahko prelevi v ustvarjalni ali družabni prostor. To lahko dosežete s toplim in živahnim dekorjem (v rumeni ali živo modri), ki mu dodate kupe dobrih knjig in obilico vizualnih inspiracij v obliki umetnin ali zgolj izrezkov iz revij. Nato dodajte nekaj dodatnih taburejev za goste, odlične kozarce in porcelan ter dovolj veliko mizo za obrok z gosti.

Ne spreglejte manj zabavnega, a prav tako pomembnega opravila: najdite prostor za vse vaše stvari. Brez shrambe ali vsaj prostorne omare bo vaš dom preplavil kup napol dokončanih projektov.

Rak

Raki se ravnajo po reku: "dom je tam, kjer je srce." Zanje so pomembni družina, tradicija in nostalgija.

Svetujemo, da se posvetite predvsem kuhinji, ki je srce vsakega doma in prostor, kjer se združuje družina in kamor radi zahajajo gosti. Naj bo čista in zorganizirana, tako da se boste v njej počutili dobro. Zapolnite jo z dekorativnimi elementi v morskih in peščenih barvah.

Ne pozabite v svojo zasnovo vključiti močnih kovin, ki bodo uravnotežile vso toplino. In čeprav je srce tam, kjer je dom, se večkrat odpravite ven, saj boste dom še bolj cenili, ko se vrnete.

Lev

Ste entuziastični, ustvarjalni, ekstravagantni in kralj svojega kraljestva. In ko se za nekaj odločite, se tega tudi držite!

Svetujemo, da izrazite svojo kraljevsko voljo in si dom uredite z bogatimi barvami in pohištvom, ki bodo spominjale na elegantne hollywoodske, francoske ali italijanske domove. Pohištvo naj bo narejeno za užitek in sproščanje.

Ne pretiravajte. Vsa živost potrebuje tudi umirjeno in sproščujoče ozadje (na primer v belem, sivem ali modrem). Barvna paleta, ki jo priporočamo: bele stene, hladni in svetli osnovni kosi, potem pa poudarki v zlati in živo rdeči.

Devica

Ste praktični, prizemljeni, delovni in pravi perfekcionisti.

Svetujemo, da si ustvarite dom, v katerem boste lahko ustvarjalno porabili vso svojo energijo: uredite si kotiček za ustvarjanje, velik vrt, prostorno kuhinjo ali naslanjač za pletenje. Potem pa ne pozabite svojega trdega dela tudi pokazati: razstavite svoje umetnije, lončnice, kozarce marmelade in napol stkane šale! Vaš dom bo čudovit in funkcionalen, kar je za vas popolno ravnotežje.

Ne trudite se urediti izstopajočega doma, saj to ni za vas. Držite se preprostosti, če pa vas kdaj zamika, pa lahko posežete po poudarku iz odsevnih materialov (stekla, kovin, ogledal), ki bodo vaš dom odlično dopolnili in nagradili.

Tehtnica

Ste diplomatski, urejeni in umetniški. Cenite lepoto, umetnost in harmonijo ter očarate prav vsakogar.

Svetujemo, da pri opremi upoštevate svoj naravni instinkt. Razstavite umetnine, rože, kamnine in stvari, ki ste jih nabrali na potovanjih po svetu. Instinktivno znate najti ravnotežje pri opremi in odlično mešati stile.

Ne pozabite nameniti enega prostora ali kotička v domu samo sebi. Čeprav ste izjemen partner, pa je ključ do vsakega uspešnega odnosa tudi prostor in čas za razvoj in dosego lastnih ciljev.

Škorpijon

Ste strastni in nepopustljivi, pa tudi polni domišljije in idej, ki se skrivajo pod mirno zunanjostjo. Ko pa se razjezite, postanete najhujši nasprotnik.

Svetujemo, da zaobjamete svojo ljubezen do dramatičnega in uporabite močne barve in vzorce, se obkrožite s številnimi poudarki v temno rdeči, na tla položite maroške preproge in dodate kovinske elemente. V svoj dom morate redno vabiti goste in z njimi deliti svoj udoben prostor, saj vas to neskončno razveseljuje.

Ne pozabite, da tudi vaše oko včasih potrebuje počitek. Ne barvajte vseh sten v prostoru ter si namesto ogromnega in svetlega lestenca privoščite več manjših ambientalnih luči, ki bodo prostoru prinesle nekoliko spokojnosti.

Strelec

Ste polni energije, radodarni in ambiciozni. Vedno si zadajate nove izzive, najbolj od vsega pa cenite svobodo.

Svetujemo, da v prostor vnesete nekoliko narave. Vaša močna želja po vedno novem se bo morda zdela v nasprotju z urejanjem doma (saj nikjer zares ne zasadite svojih korenin), toda s že s preprosto opremo lahko ustvarite prelep prostor. Izberite opremo, ki je tako funkcionalna kot estetska, dekoracija pa naj bo čimbolj preprosta in nevtralna.

Ne dovolite, da bi se v vašem domu nabirala navlaka. Nedokončane projekte pospravite v omare ali pa se od njih dokončno poslovite.

Kozorog

Ste zelo zadržani, a ambiciozni in vedno na poti k vrhu.

Svetujemo, da v svoj dom vnesete zemeljske barve in teksture: rustično obdelan les, bambus, naravne preproge, železo ter poudarke v zeleni in rjavi barvi. Vaša dekoracija naj bo ročno izdelana ali pa artefakt kakšne daljne eksotične kulture. Vsekakor se osredotočite na okna, ki naj dopuščajo neomejene poglede na zunanjost.

Ne zatekajte se k preveč starinskim slogom - vaš celovit dizajn uravnotežite z modeno tehnologijo in elegantnimi poudarki.

Vodnar

Ste unikatna oseba - mislec, ki misli povsem izvirne misli. Stvari vedno naredite po svoje in ni vam mar, kaj mislijo drugi.

Svetujemo, da svojo strast do neodvisnosti in individualnosti vnesete v notranje oblikovanje. Pohištvu spreminjajte funkcije. Naj bo vaš dom svetel, poln luči in zračen (predlagamo na primer bele stene in papirnate senčnike za luči).

Ne spreglejte pomena topline v vašem domu. Vključite tudi kakšen topel barvni poudarek in mehke tekstile, ki bodo uravnotežili vaš hladen in svež dom.

Ribi

Ste intuitivni, romantični in kar prekipevate od domišljije. Šli boste s tokom, dokler vas kaj ne ustavi, zato mora biti vaš dom vaš pristan.

Svetujemo, da preizkusite bohemski ali boho chic stil. Vnesite čimveč barv, odtenkov in tekstur: kupite pregrinjalo z bolšjega sejma in mizo iz portugalske keramike, gostom pa lahko kasneje z navdušenjem pripovedujete zgodbe, ki stojijo za prav vsakim kosom vašega pohištva.

Ne pozabite, da poleg čudes in artekfaktov vaš dom potrebuje tudi nekaj praktičnih rešitev - v kuhinji izberite funkcionalno in ne vizualno rešitev in poskrbite, da so večji in trajni kosi pohištva tudi kvalitetni.

Fotografije via Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.