Ambient
277 ogledov

Počitniška hiša streljaj od poreške obale

Istrska počitniška hiša, Habitare
1/10
Jus Medic
V biroju Habitare so zasnovali sodobno počitniško hišo z bazenom in čudovitim vrtom, ki z materiali nagovarja avtohtono istrsko arhitekturo.

Streljaj od poreške obale so v projektivnem biroju Habitare zasnovali in postavili počitniški objekt. Ekipa je projekt prevzela v celoti, od začetnega načrtovanja, pridobivanja gradbene dokumentacije, pa vse do končne izvedbe gradbenih del, notranje opreme in okolice. 

Lidija Rutar, ki je znotraj ekipe odgovorna za notranjo opremo, pove: "Načrtovanje je bilo kar izziv, saj je bilo potrebno na razmeroma majhen kos zemljišča postaviti vilo z bazenom, vrtom z intimo, hkrati pa ohraniti najlepše poglede, ki jih omogoča hiša. Prav tako je bila pomembna razporeditev prostorov v notranjosti - prav vse sobe imajo prekrasen razgled in so prostorne."

Uporabljen je avtohton istrski Kirmenjak, omet je izdelan na avtohton način, ohranjen pa je tudi del starega kamnitega zidu sosednje hiše v notranjosti. Interier dopolnjujejo lahkoten tekstil in sveže barve, ki nas nežno popeljejo v poletje...

površina objekta: 170 m2; površina vrta: 400 m2

Arhitektura in notranja oprema: Habitare

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.