Ambient
85 ogledov

Prenova sobe za šestletnico

Otroška soba, Young House Love Žurnal24 main
Blogerja Sherry in John sta v sedmih letih zamenjala kar štiri domove. Vse štiri sta z izjemnim okusom prenovila ter svoje izkušnje sproti beležila na blogu Young House Love. Tokrat sta se lotila otroške sobice za svojo hčer.

Ko sta hišo kupila, je bila soba obarvana v nežno rumeno, okensko okvirji so bili kontrastno zeleni, po tleh pa je bil položen grd tapison. Preden so se vselili, so odstranili preprogo in sobo v celoti - skupaj z okenskimi okvirji - pobarvali na belo. Po tleh sta starša položila topel parket.


Soba pred prenovo ...

 ... med prenovo ...

... in na dan vselitve.

Ko so se vselili, so sobo napolnili s pohištvom iz prejšnjega doma in takšna je soba nekaj časa ostala. Primerna je bila za triletno princesko, saj je bila opremljena z veliko roza preprogo, dolgimi zavesami in oblico nizkega pohištva.

S časom sta starša prebarvala strop na nežno roza in posodobila pohištvo. Zamenjala sta roza preprogo, ki je bila premočna za majhen prostor in dodala nekaj bolj 'odraslega' pohištva, kot npr. stola z mizico.

Okoli postelje sta namestila nežno zaveso in steno okrasila z barvitimi dežnimi kapljami, vrata pa pobarvala na živo koralno. 

Ker je bila modra preproga malenkost prevelika za sobico, sta jo zamenjala z manjšo, modro-roza, na okna pa sta obesila rahle roza zavese. Sobica je postala primernejša za odraščajošo šetsletnico, ki jo v jeseni čaka prvo šolsko leto.

Starša sta se na odraščajoče potrebe svoje hčere odzivala izjemno hitro in primerno. Več o tem, kako primerno opremiti sobo za odraščajočega malčka, si lahko preberete v članku Otroška soba po načelih Marie Montessori.

Vsi koraki prenove so podrobno opisani na blogu Young House Love.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.