Ambient
111 ogledov

Privlačna črna hiša

Trend Summer House, Skanlux Žurnal24 main
Tipski montažni objekti navadno niso presežki arhitekturnega oblikovanja. Počitniška hiša na Danskem podjetja Skanlux pa ima poseben čar.

Danci so izjemni esteti in ljubitelji udobnega žvljenja v živih in toplih prostorih. Za vas smo izbrali štiri oblikovalske prijeme, zaradi katerih nam je počitniška hiša na Danskem še posebej všeč. Želimo, da bi se kateri izmed njih prijel tudi na naših tleh.

 

Ogromna pokrita terasa

Vhodni nadstreški in pokrivanje terase je marsikdaj zagata, ki jo rešujemo, ko je osnovna hiša že postavljena. Integracija sence in zaščite pred vremenom v samo zasnovo arhitekture je sicer tudi pri nas že pogostejša, vseeno pa preredka. Počitniška hiša na Danskem je terasi namenila zajeten kos osnovnega volumna, pokritega z enovito streho. Namesto, da je zunanji prostor hiši dodan kot nekaj sekundarnega, le-ta postane del bivalne površine.

 

Opažene stene

Čeprav je še pred nekaj leti stenski opaž veljal za preživetega, se s svetlobno hitrostjo vrača v interierje po svetu. Toplina in naravni vzorec lesa prostoru dodata globino in kompleksnost, zato se ga poslužuje vse več notranjih oblikovalcev in arhitektov. Ravno prava kombinacija opaža, stekla in belih površin je razlog, da  počitniška hiša na Danskem izgleda sodobno in domačno hkrati.

 

Nepravilne strešine

Hiša nima nepravilnih strešin, dnevni prostor je zgolj postavljen na stik dveh pravokotnih dvokapnic. Temu je dodan še kompleksno oblikovan tlors in bivalni prostor izgleda kot notranjost ogromnega origamija. Raznoliki ambienti, ki s tem nastanejo, nudijo visoko kvaliteto bivanja.

 

Črna fasada

Čeprav je v Skandinaviji črna fasada nekaj popolnoma običajnega, je pri nas nismo vajeni. Toda prav črna fasafa – skupaj s črno strešino in temnim odsevom velikih steklenih površin – dovoljuje, da zasije okolica objekta. Si predstavljate, da bi bila ista hiša zelene, oranžne ali pa vijolične barve?

 

Fotografije: André Anderson via HomeDSGN 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.