Ambient
125 ogledov

Prizidek k hiši v Utretchtu

Prizidek k hiši v Utrechtu, Zecc Architecten
1/9
Žurnal24 main
Primanjkovanje naravne svetlobe je bil le eden izmed faktorjev, zaradi katerih so se arhitekti odločili razširiti pritličje hiše v Utrechtu .

Hiša v Utrechtu je šla skozi vrsto sprememb, saj je bila nazadnje uporabljana kot poslovni prostor, zdaj pa so ji arhitekti vrnili prvotno funkcijo.

Zaradi potrebe po dodatnem prostoru so v zadnjem delu pritličju dodali prizidek v širini hiše. V prizidku so nameščeni bivalni deli s kuhinjo, prostor pa je zdaj tudi bolj povezan z vrtom: drsna vrata, ki se odpirajo nanj, so narejena po naročilu in imajo izjemno višino – kar 3,7 metra.

Na točki, kjer se stara stavba združi s prizidkom, so arhitekti obdržali stropno konturo stare hiše. Tako je na talnem nivoju prostor vizualno povezan, zaradi stropa pa dobimo občutek, da prostor določa več ločenih intimnih kotičkov.

Fotografije: Stijn Stijl via HomeDSGN

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.