Ambient
16 ogledov

Prvi avgustovski ARTish s poudarkom na najmlajših

ARTish Žurnal24 main
Ne pozabite na jutrišji prvi avgustovski ARTish ob Herkulovem vodnjaku v starem jedru Ljubljane, kjer bo možno izmenjati igrače, se udeležiti otroške ustvarjalnice Zleni VRTiljak, in seveda uživati v izboru ročnih del slovenskih oblikovalcev.

Brezplačna otroška ustvarjalnica Zeleni VRTiljak

ZELENI VRTiljak je celostno zasnovan program delavnic za aktivno vključevanje otrok v proces spoznavanja lastne pridelave vrtnin in zelišč, skozi igro in kreativno druženje s sovrstniki. Otroci sodelujejo v celotnem procesu rasti – od zrna do cveta. ZELENI VRTiljak spodbuja otroke k spoznavanju narave, zdravega načina življenja in ustvarjalnosti, s poudarkom na izkustvenem učenju ter spoštljivem odnosu do okolja. Mali kreativni vrtnarji bodo svoje izdelke po delavnici lahko odnesli s seboj domov ter tako novo znanje še razvili in nadgradili. Delavnico organizira Florideja.

 

ZOOPI izmenjava igrač

Izmenjava igrač je novost na ARTishu, ki jo lahko opišemo kot majhen eksperiment. Organizatorka, Erika Felicijan, se sprašuje, katere igrače bi izbrali otroci, če bi izbirali čisto sami in brez omejitve proračuna. Poziva: »Naredite prepih v omarah in prinesite igrače, ki so željne igre z novimi radovedneži.«

 

Delavnica MONOTIPIE

Monotipio – slikarsko tehniko, pri kateri nastane le en odtis – in kvačkano zapesnico iz bombaža boste lahko pod vodstvom Ine Stregar iz ateljeLivet izdelali vsako polno uro med 11:00 in 17:00. Delavnica je brezplačna in primerna za vse starosti.

 

Stojica Zavoda LU

Na stojnici Zavoda LU se bo zbiralo prispevke za otroke s posebnimi potrebami. Prispevki, ki bodo zbrani s prodajo izdelkov ARTishanov, bodo šli za izvajanje vsakodnevnih delavnic.

ARTish spodbuja kreativnost in oživlja ljubljansko mestno jedro. Letos se ga lahko udeležite še štirikrat, zadnjič 26. septembra. 

Več o sejmu lahko preberete tu.

Fotografije: ARTish na Facebooku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.