Ambient
47 ogledov

Prvo urbano kompaktno kolo

VELLO Bike
1/12
Žurnal24 main
Kolo VELLO, prvo visokozmogljivo kompaktno kolo, je oblikoval Valentin Vodev.

Oblikovalec, ki stoji za iznajdbama, kot sta Roller Buggy – otroški voziček, ki se spremeni v skuter – in Pullchair – otroški voziček, ki ga lahko zložite na velikost prenosnega računalnika – se je lotil novega izziva: kolesa, ki ustreza potrebam vsakodnevnega urbnega življenja. Nastalo je kolo VELLO.

Kolo VELLO je visokozmogljivo ročno izdelano kolo, ki je oblikovano predvsem za urbano mobilnost. V procesu izdelave so uporabljene visokokvalitetne komponente, združene z inteligentno tehnologijo in unikatnim oblikovanjem.

Magnetno zlaganje omogoča, da se zadnje kolo v sekundi premakne naprej s preprostim krožnim gibom. Kolo se zloži na polovico svoje velikosti, še vedno pa ga lahko vozimo po enem izmed koles, s čimer je njegov transport še dodatno olajšan. Posebej oblikovan in zložljiv blatnik ščiti vaša oblačila pred vremenskimi pogoji. Da bi preprečili tatvine, je vsako kolo označeno s personalizirano kodo, ki je povezana s profilom lastnika na spletni strani VELLO.

Zaradi vseh teh inovacij je kolesu VELLO pripadla nagrada Red Dot: Best of the Best leta 2015.

»To zložljivo kolo nas navdušuje s svojo sofisticirano funkcionalnostjo, ki je popolnoma prilagojena vsakodnevni rabi v urbanih okoljih. Uporabnika očara z dobro uravnoteženimi detajli in dovoljuje zlaganje v kompaktno obliko. Kolo je opremljeno z več prestavami in posebej oblikovanimi magnetnimi amortizerji, zato je vožnja na njem izjemno udobna. Prelepo kolo je tako idealen spremljevalec našega vsakdana,« je zapisala žirija.

Vzgib za oblikovanje je prišel iz vsakodnevnih preprek, s katerimi se je oblikovalec srečeval v visoko naseljenih krajih. Zaradi kraje je kolo včasih potrebno shraniti v majhne prostore, za premagovanje daljših razdalj pa je včasih nujen tudi transport kolesa na nagnetenih linijah javnega prometa. »Kolo vključuje veliko inovacij, ki jih nisem zasledil v prosti prodaji, zato sem jih moral oblikovati sam,« je razložil oblikovalec. »Upam, da bodo te inovacije vzpostavile nov standard v kolesarski industriji.«

Oblikovalec je zasnoval tri VELLO kolesa, ki se razlikujejo glede na potrebe urbanega kolesarja. VELLO Urbano je klasična različica z udobnim sedežem, osmimi predstavami in oblazinjenim ročajem, kar nam omogoča udobno vožnjo. VELLO Rocky ima 10 prestav in visokokvalitetne trekking komponente, zaradi katerih je olajšana vožnja po neurejenih poteh. VELLO Speedster pa je namenjen visokim hitrostim: 10 prestav in komponente dirkalnega kolesa, ozke visokotlačne zračnice in dirkalni ročaj omogočajo aerodinamičen položaj in minimalni upor pri vožnji.

Kar se je začelo kot sodobna in sofisticirana reinterpretacija zložljivega kolesa, se je končalo kot večkrat nagrajen oblikovalski izdelek, pripravljen za široko proizvodnjo. Kolesa lahko naročite preko interneta ali kupite pri izbranih prodajalcih.

Vir: v2com 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.