Ambient
89 ogledov

Še ena Kickstarter uspešnica - Trobla!

trobla Dean Grgurica
Oblikovalski trio Tok Tok je kampanjo za Troblo – leseni amplifikator zvoka za pametne telefone – na Kickstarterju zagnal 7. aprila. Danes so že presegli zastavljeni cilj zbranih sredstev za proizvodnjo in distribucijo izdelka, do konca kampanje pa manjka še 37 dni.

Trobla

 

Pametne telefone v veliki meri uporabljamo za predvajanje glasbe, a njihovi zvočniki nikakor niso dovolj močni, da bi ustvarili plesno vzdušje. Zato so se člani designerske ekipe Tok Tok, ki nosi ime po starodavni šegi trkanja na les za srečo, odločili ustvariti amplifikator zvoka, ki ojača glasnost pajetnih telefonov na naraven način, s pomočjo fizikalnih zakonov in lesa.

 

Kakovost zvoka so testirali z različnimi prototipi; razvili so poseben stožec, ki ohrani visoke tone, posebna komora pa ojača stereofonijo in nizke tone. Pri razvoju Troble so se osredotočili na tiste pametne telefone, ki imajo zvočnik na dnu in tako razvili posebne vložke, s katerimi se Trobla prilagodi različnim telefonom.

 

Trobla je bila razvita z željo, da bi ustvarili predmet, ki bi bili uporaben za številne pametne telefone in in hkrati ohranil visoko estetsko vrednost. Oblika Troble namreč vabi, da bi jo prijeli v roke in občutili toploto lesa in povezavo z naravo, hkrati pa je izgleda odlično na katerikoli pisalni ali čajni mizi ali pikniku.

Tok Tok

 

Trobla je plod dela treh prijateljev, ki so se odločili vrniti življenje v staro mizarsko delavnico, ki jo je nekoč vodil Andrejev nono.

 

Andrej Koruza je v Spilimbergu šolan izdelovalec mozaikov in umetnik, Matej Rodela je samouk v dizajnu in mizarstvu in dela na Radiu Koper, Martin Šoštarič pa je nagrajeni industrijski oblikovalec in urbani pustolovec.

 

Skupnost, iz katere izhajajo, jim veliko pomeni, zato so svoj Kickstarter projekt zastavili tako, da so lahko tudi njihovi prijatelji v njegovem sklopu lahko pokazali kar znajo - od snemanja, fotografiranja, ilustracij, prototipiranja, glasbe do spletnega oblikovanja. Za Troblo tako stoji večglava ekipa somišljenikov.

Množično financiranje

Slovenci smo izjemno uspešni pri zagonu kampanij množičnega financiranja. Projekti, ki izhajajo iz našega prostora, so večinoma izjemno uporabni, hkrati pa oblikovani tako preprosto, da hipoma postanejo nepogrešljiv in večen dizajnerski kos. Med uspešne akcije tako sodijo pametno kolo FlyKly, blatnik MUSGUARD, leseni fotoaparati ONDU, stojalo za pametne telefone SWITCH in nenazadnje Zen Egg.

Crowdfunding je tako bila za Tok Tok logična izbira pri iskanju zagonskih sredstev za proizvodnjo Troble.

Pri zbiranju sredstev jim lahko pomagate s klikom na povezavo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.