Ambient
421 ogledov

Sedem genialnih načinov za uporabo aluminijeve folije

aluminijeva folija Žurnal24 main
Aluminijeva folija ni zgolj za zavijanje ostankov hrane – je tudi skrivno orožje, uporabno pri raznovrstnih hišnih opravilih. Pripravili smo sedem presenetljivih načinov uporabe, za katere gotovo še niste vedeli.

Znebite se rje v kopalnici

Preden v smeti odvržete zarjavel drog za kopalniško zaveso, zmečkajte aluminijasto folijo v kroglo in rjo preprosto zdrgnite stran. (Nas je presenetilo, da je folija tako dobro opravila svojo nalogo!)

 

Nabrusite škarje

Škarje ne režejo več tako, kot so nekoč? Prerežite skozi plast aluminijeve folije in v trenutku bodo ostrejše.

 

Segrejte sobo

Naslednjič, ko bo v vašem prostoru kot na Antarktiki, kos lesa oblecite v folijo in ga postavite za radiator. Folija bo poskrbela za to, da se bo kar čimveč toplote odbilo v prostor.

 

Proti statični elektriki na oblačilih

Če se vam krila lepijo na spodnje perilo, aluminijasto kroglico vržite med oblačila, da jih razelektri. Nasvidenje, naelektreni lasje!

 

Očistite zlat ali srebrn nakit

Posodico oblecite v aluminijasto folijo in jo napolnite s toplo vodo, kateri dodate jedilno žlico pralnega praška. Za minuto namočite ogrlico v mešanico in svetila se bo kot nova.

 

Likajte hitreje!

Pod prevleko za likalno mizo položite plast aluminijeve folije, ki bo odbijala toploto. Ne bodite presenečeni, ko boste žehto zlikali dvakrat hitreje.

 

Odženite hišne ljubljenčke od novoletne jelke (oziroma praktično česarkoli)

Novoletno jelko postavite na plast aluminijaste folije: psi in mačke se namreč bojijo svetlečih tal in bodo zaradi tega pustili vaše drevesce pri miru.

via PureWow / foto via Flickr

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.