Ambient
371 ogledov

Sedem nasvetov za popoln romantični piknik

piknik Žurnal24 main
Sezona piknikov je v polnem zamahu! Poleg klasičnih domačih piknikov, kjer kraljujejo žar, nogomet in pivo, se v modo vračajo čudovito aranžirani romantični pikniki pod krošnjami dreves v mestnem parku.

Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za organizacijo najbolj dovršenega romantičenga piknika.

1. Dobra hrana, dobra družba, zanimive igre

Ne glede na to, ali ste na piknik povabili zgolj svojo boljšo polovico ali pa kar celo sosesko, prvo pravilo dobrega piknika je dobra hrana. Seveda so balkanske stalnice vedno dobra izbira (morda namesto po ražnjičih in čevapčičih tokrat posezite po prebranacu in špikani pleskavici), zraven pa vseeno postrezite še nekaj izbranih jedi. Poleg sadnih nabodal in dobre limonade z meto priporočamo še široko izbiro delikates, zelenjave in namazov (od medu do oliv, od sira do nektarin), ki jih postrežete z rezinami kruha in navodilom, da pri pripravi kanapejev pravil ni! Vaši gostje bodo cenili preprosto zabavo ležernega kombiniranja okusov.

Drugo pravilo piknika pa je, da nanj nikoli ne pridite nepripravljeni. Zna se zgoditi, da bo družba tako izjemna, da je sploh ne bo potrebno animirati, toda na piknik vseeno raje ne pridite brez odbojkaške žoge ali kitare s pesmarico.

Tisti v dvoje boste uživali v skupnem reševanju nedeljske križanke ali branju časopisa, večje skupine pa se lahko zabavajo ob pantomimi, športnih preizkusih ali velikanski jengi. Več nasvetov za poletno zabavo smo navedli na povezavi.

 

2. Ustvarite pravo atmosfero

Obožujete francoske romantične filme, v katerih se zmenki pogosto dogajajo na sveže pokošeni travi, pod senco krošenj dreves s piknik košarico, v kateri ne sme manjkati značilna francoska bageta in steklenica rdečega vina? Čas je, da doživite filmski prizor tudi v resničnem življenju! Kaj pričara sproščen popoldanski piknik v bližjem parku ali gozdu? Pletena rustikalno navdahnjena piknik košara iz šibja v svetli barvi z elegantnimi usnjenimi detajli, v kateri se pod platnom skriva hladilna torba. Tako bodo vaše dobrote in prigrizki hladni tudi v najbolj vročih dneh.

Piknik košara Natur, Vonj Narave, 119 €

 

3. Pripravite bistvene potrebščine

Mednje poleg košare s hrano spadajo velika odeja (odličen vtis bo naredila stara perzijska preproga), pribor in pogrinjek iz trajnostnih materialov, dober nož in dodatna žlica (ajvar boste mogli nekako spraviti na krožnike), velika rola papirnatih brisač, plastična vreča za odpadke in večerna osvetlitev (lampijoni na sončne celice so lahka in praktična rešitev za poletne dni).

 

4. Ne pozabite na otroke

Četudi je piknik premišljen do zadnjega zobotrebca, ga lahko kaj hitro pokvari otroški dolgčas. Zato na pikniku za otroke ustvarite vzporedni svet, kjer si bodo lahko ustvarili svojo miniaturno zabavo.

Lahko jim postavite celo ločeno prizorišče, kjer se bodo igrali in razvijali svojo domišljijo. TIPI je senzacionalna alternativa šotorom iz umetnih materialov, saj je narejen iz visoko kakovostnega bombaža. Primeren je ne le za dom, ampak v poletnem času tudi za vrt,  balkon, teraso ipd.

Šotor TIPI (višina 145 cm, podloga 110 x 100 cm, dve blazini z merami 40 x 40 cm, 100% bombaž), Babybu, 120 €

 

5. Okrasite!

Piknik bo zares romantičen šele, ko se bo na pogrinjku poleg hrane in dobrega vina znašel vsaj en šopek travniških cvetlic. Naberite jih v bližini piknik prostora, namesto vaze pa uporabite kar eno od plastenk z vodo.

 

6. Stres pustite doma

Ob hitrem tempu si pozabimo vzeti čas zase in svoje najbližje, zato se vse pogosteje vračajo in nas osvajajo nostalgični trenutki iz časov, ko stresa nismo poznali. Podobno je z retro pikniki v naravi, ki pričarajo podeželsko lahkotnost in lagodje med betonskim kaosom vsakdana. Kot vroče žemljice se v modo vračajo kovinske in emajl posode ter lončki, ki so lahki, enostavni za vzdrževanje in kot nalašč za na pot in piknike, da ni treba paziti, da se kaj ne razbije ali uniči. S čudovitim pariškim vzorcem vas bo kovinski piknik lonček popeljal v deželo ljubezni, dišeče sivke in odlične kulinarike. Privoščite si sproščeno razvajanje na kockasti odeji v dvoje ali pa kar solo, tudi to je včasih več kot dobrodošlo!

Lonček Paris, Vonj narave, 7,99 €

 

7. Za resnično romantično večerjo na prosto prestavite celotno jedilnico

Zagrabite svojo mizo in stole, prt in porcelan, in jih prenesite na vrt. Okrasite z verigo žarnic in nekaj svečami, postrezite dobro vino in domačo pečenko in zagotavljamo, da bo večerja trajala celo noč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.