Ambient
119 ogledov

Sedem stvari, ki jih ne smete shranjevati v kopalnici

kozmetika Žurnal24 main
Ko boste prebrali ta članek, boste najbrž popolnoma izpraznili kopalniške omarice. Večina stvari v njih se namreč lahko ob nihanjih temperature in vlage uniči.

Ličila

Vsi vodilni proizvajalci ličil priporočajo njihovo shranjevanje na sobni temperaturi. Kopalnica je (praviloma) eden najbolj ogrevanih prostorov vašega doma, večna temperaturna nihanja, ki jih povzročajo tople kopeli in sušenje las, pa pripomorejo k hitrejšemu uničevanju ličil. Morda si raje omislite mizico z ličili in ogromnim ogledalom v vaši spalnici (in tako uresničite dolgoletne sanje).

 

Zdravila

Zdravila so prav tako občutljiva na temperaturna nihanja, končni udarec pa jim zada še vlaga. Če so izpostavljena neprimernim pogojem, izgubijo svojo učinkovitost.

 

Na vlago občutljiva elektronika

Radi poslušate glasbo med vročo kopeljo? Raje se ji odpovejte - visoka vlažnost namreč škoduje vaši elektroniki, pa naj bo to najnovejši iPod ali pa staromodern radijski sprejemnik. Na vaše veselje pa lahko marsikje kupite elektronske naprave, narejene posebej za v vlažne kopalniške ambiente.

 

Britvice

Ne uničujte rezil, še preden lahko le-ta opravijo svojo nalogo: shranjujte jih v suhem prostoru, kjer jih para in vlaga ne bosta uničevali. Uporabljeno britvico po uporabi do suheha obrišite in shranite na primerno mesto.

 

Nakit

Vlažno okoje bo pospešilo oksidacijo nakita, zaradi česar bo le-to potemnelo. Shranjujte ga raje v hladnih in suhih prostorih (hm, morda na tisti čudoviti mizici z ličili v vaši spalnici!).

 

Brisače

Kopalnice so najpogostejši prostor, kjer se srečujemo s plesnijo, zato shranjujete brisače (v katerih se plesen rada zaredi) daleč stran. No, omara na hodniku bo čisto OK. Po tuširanju zaženite kopalniški ventilator (plesen se ne razvije v suhih prostorih), vlažne brisače pa tudi raje obesite v kak drug prostor.

 

Lak za nohte

Če želite, da vaš lak za nohte dočaka dvoletno življenjsko dobo, ga nikar ne shranjujte v prostoru s spremenljivo temperaturo - suh prostor z majhnimi temperaturnimi nihanji je najoptimalnejši.

No, iz kopalnice v omaro na hodniku se torej seli skoraj vse razen najosnovnejše kozmetike. S tem boste pridobili toliko prostora, da si morda lahko poleg tuš kabine omislite še kopalniško kad - hura!

Fotografije via Pixabay

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.