Ambient
345 ogledov

Skandinavska toplina v okolici Ljubljane

Skandinavska toplina, biro Detajl in celota Žurnal24 main
Biro za notranjo opremo Detajl in celota je v okolici Ljubljane zasnoval interier s pridihom skandinavskega oblikovanja v toplih materialih.

Interier odlikujejo skrbno umeščene shrambne površine, dobro premišljen izkoristek tlorisa ter komplementarne teksture izbranih materialov. 

V osrednjem bivalnem prostoru je umeščeno stopnišče, kjer je namesto klasične ograje in omar pod stopnicami oboje združeno v enoten koncept posameznih belih panelov. 

Kuhinjski pult se lahko skrije za zložljivimi vrati, s čimer ustvarimo enoten kuhinjski monolit. 

V pritličju najdemo večjo garderobno omaro brez ročajev, ki jo od stene, na katero je naslonjena, loči zgolj njena izstopajoča temna barva. V vseh treh primerih odlično zasnovano funkcionalno opremo odlikuje unikaten in minimnalističen izgled. 

Toplina lesa je v interierju kombinirana z belo barvo ter naravnimi odtenki in subtilnimi teksturami izbranih materialov.

Domiselno so urejene tudi kopalnice, v katerih najdemo grafično zanimivo kombinacijo keramike, ki dopolnjujejo sicer belo in leseno barvno paleto.

Skozi velika lesena panoramska okna se notranjost hiše podaljša v vrt, katerega krajino so prav tako zasnovali v biroju Detajl in celota. Šele ko se bo razraslo rastlinje in bodo dokončani še zadnji vrtni elementi, bo vrt dobil svojo končno podobo, povedo.

Zunanja podoba hiše je prav tako celostno zasnovana v biroju. Vizualno prevladujejo v les oblečeni elementi: napušč, vhodna loža ter volumen dnevne sobe, ki se izloči iz osnovnega volumna klasične belo ometane hiše. Ostali zaključki so v antracitni barvi, ki lepo dopolnjuje paleto izbranih barv in materialov.

izvedba: arhitekt za notranjo opremo in krajinsko arhitekturo Detajl in celota, Marjetka Lužovec Hrvatin in Mateja Lužovec

fotograf: Blaž Zupančič

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.