Ambient
99 ogledov

Stanovanje z razgledom na Ljubljanski grad

stanovanje v Situli, GAO arhitekti
1/12
Žurnal24 main
GAO arhitekti so v ljubljanski Situli opremili prijeten in svetel dom za mladega moškega.

Prijetno, svetlo stanovanje v moderni poslovno-stanovanjski stavbi v osrčju prestolnice Slovenije, veliko 84 m2 in s krasnim razgledom na Ljubljanski grad, je bilo kot ustvarjeno za oblikovanje karakternega, duhovitega in zanimivega doma za dinamičnega in uspešnega mladega moškega.

Dolg in suhoparen hodnik v obliki črke L so arhitekti z butičnim opleskom grafično poudarili ter ga preobrazili v hrbtenico stanovanja. Z lučmi je poudarjena pot, ki pelje v osrednji bivalni prostor. Tu najdemo enoten kuhinjsko-jedilni kot, kjer enovita poteza, ki združuje delovni pult, manjši šank ter jedilno mizo, poveže in vizualno poveča bivalni prostor, ki sicer meri samo 35 m2. 

Kot osnovna barva je bila izbrana bela, ki v kombinaciji s sijajno keramiko ter dimljenim hrastom ustvarja svež, eleganten in hkrati topel ambient. Celostna podoba je nadgrajena s svetilom v industrijskem slogu ter ogledalom nad seženo garnituro. Ta zaradi svoje modularnosti omogoča tako klasično sedenje kot poležavanje ob uživanju prekrasnega razgleda skozi panoramska okna. 

Ločeni sta otroška sobica za hčerko in spalnica, ki je stilsko uglašena z osebnim slogom naročnika. Odprta vgradna omara prostor razbije in poživi. Siva barva je dopolnjena s kombinacijo kostanjeve (posteljno vzglavje), ki v kombinaciji z visečimi lučmi ustvarja vintage in možato atmosfero. 

Grobi dodatki v industrijskem slogu, vidna konstrukcija ter sive in opečnate barve nam že ob vstopu v prostor dajo vedeti, da smo vstopili v moško stanovanje.

Oprema: GAO arhitekti, fotografije: Miran Kambič

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.