Ambient
78 ogledov

Stanovanje za knjige in umetnine

stanovanje za knjige in umetnine
1/10
Žurnal24 main
Christine, strastna zbirateljica umetnin in knjig, je svoj življenjski prostor prilagodila tako, da je lahko na ogled postavljen prav vsak kos iz njene zbirke.

Prvi vtis, da Christine išče zares posebno stanovanje zase, je bilo možno dobiti, ko je leta 2008 kupovala svojo prvo nepremičnino. Ko je končno našla pravi prostor, je bila navdušena nad velikim in prostornim tlorisom, toda želela je prenovo zastarelih tlakov in desetletja starega ometa. Vseeno je s prenovo odlašala nekaj let – v stanovanju je bilo pač možno živeti tudi brez lepotnih posodobitev. Ko pa je končno srečala pravo ekipo strokovnjakov, se je odločila, da je čas, da stanovanje končno uredi po svojih željah.

Naredila je seznam potrebne prenove, preden se je čez poletje odpravila na dopust, stanovanje pa prepustila v rokah izkušenih mojstrov. To so bile njene zahteve:

  1. sveža barva, prav povsod,
  2. letve in vratne špalete niso bile enake po celem stanovanju in skozi leta so bile na debelo prebarvane, zato jih je bilo potrebno zamenjati,
  3. kuhinja je potrebovala novo keramično oblogo ter prenovo kuhinjskih omaric,
  4. svetila niso bila primerna za branje, kuhanje ali razstavljanje najljubših umetnin,
  5. število omar in polic ni zadostovalo Christinini ogromni zbirki.

Christine je s skupino strokovnjakov sprva izbrala materiale. Nato so se odločili za vgradnjo omar tako v jedilnici kot v dnevni sobi. V kuhinji so izbrali ročno izdelane šetsetokotne ploščice v različnih odtenkih bele in sive. Vratca kuhinjskih omaric so sprva nameravali zgolj prebarvati, v končni fazi pa so se jih odločili zamenjati z novimi, sodobnejšimi frontami. Pod viseče elemente so namestili še LED svetila, s katerimi je kuhnja zdaj svetlejša.

Po prenovi je celotno stanovanje zamenjalo svoj karakter: odlično je videti, kako Christinina zbirka knjig in umetnin vsakemu prostoru da poseben čar, ki bi ga brez prenove težko dosegli.

Vir: Sweeten

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.