Ambient
272 ogledov

Trend: oprema doma v retro slogu

retro oprema doma Žurnal24 main
Sodoben dom enostavno morate dopolniti z zabavnimi, barvitimi, vzorčastimi, surovimi in romantičnimi vintage in retro kosi.

Samo zamislite si mehak, zaobljen predalnik živo oranžne barve, ki stoji pred rožnato tapeto, na njem pa tablični računalnik. Ali pa: z oljenkami osvetljena bela miza v visokem sijaju, na njej pa trije vintage svečniki. To so podobe, ki jih svetovno znani notranji opremljevalci lansirajo v svet in z njimi naznanjajo nov eklektičen trend, kjer ni pripadnosti enemu samemu slogu.

Vintage in retro sta sloga romantikov, odprtih do živopisanih barv in močnih vzorcev. Retro in vintage namreč v naše življenje prinašata nekoliko igrivosti, nostalgije in nepravilnosti.

Z uredniškim izborom vintage in retro pohištvenih kosov smo se ozrli v preteklost in iskali vzorce, teksture, barve in oblike, ki lahko s svojo čutnostjo, bujnostjo, detajli in patino kontrirajo sijočim ekranom. Iskali smo oblikovalske produkte, ki uspešno iščejo ravnotežje med sodobnim in retro ter izdelke z vintage patino, ki s časom le pridobivajo na lepoti in vrednosti.

Napasite si oči!

 

 

Retro radio, spletna trgovina DomIDEA, 44.80 €

 

Nostalgičen retro dizajn vas vodi nazaj v čas Elvisa in rock’n’rolla. Z velikim številom funkcij ta prenosni radio lovi regionalne radijske AM in FM frekvence. Frekvencijski indikator je obkrožen z okroglo kromirano ploščo, ki služi tudi kot okras in kot funkcionalno učinkovit radio frekvencijski tuner.

Zahvaljujoč ročki za nošenje in možnosti delovanja na baterije je radio praktičen sopotnik na poti in na kateremkoli mestu brez vtičnice.

Ta resnično kul radio je na voljo v roza, rjavi in črni barvi.

 

"Mason jar" kozarčki s slamico, MetroShop.si, 1.90 €

 

Že pred poletjem si zagotovite največji HIT in uživajte v hladnih pijačah v najlepših Vintage "Mason jar« kozarčkih s slamico le za 1.90 €.

MetroShop.si predstavlja noro novost tega poletja – stekleni retro kozarčki z ročajem, barvnim pokrovčkom in slamico. Privoščite si osvežilne napitke, vitaminske bombe in smoothije v najlepših vintage kozarčkih.  Poletje z njimi je pisano, sproščeno in zabavno, naj bo takšno tudi vaše!

 

Industrijska luč, OLDOAK by Drugačno pohištvo d.o.o., 190.00 €

 

Ta enkratna vintage industrijska luč, izdelana v 70 letih, je obnovljena z novo napeljavo. Svetilo je primerno za poslovne prostore ali dom. Dimenzije 53 x 53 cm, višina 100 cm, dobavljive tudi v manjši izvedbi in različnih barvah.

Ponujajo pa Vam tudi vrsto izdelkov iz recikliranega hrasta v industrijskem slogu, kateri Vam bodo dom spremenili v trendy gnezdece, katerega boste ponosno razkazovali okolici. Vi pa se boste v njem počutili prijetno in udobno.

 

Vintage stol, Kredenca (fotografija: Urška & Domen Photography)

 

Za brezčasno podobo vašega dogodka si v Kredenci lahko izposodite večje število vintage stolov.  Ti stoli bodo čudovito dopolnili ambient za vintage, klasično elegantne ali glamurozne dogodke.

Primerni so tako za poroke, dekliščine, družinska praznovanja in vse bolj pogoste tematsko obarvane poslovne dogodke. Vintage poroke so vedno priljubljene, to sezono pa so pravi modni hit. V tej barvi in obliki so v Sloveniji ekskluzivno na voljo v Kredenci. Viden naraven les v barvi oreha.

 

Stenska nalepka Vintage znaki, stenska-nalepka.si, 34.90 € (paket je sestavljen iz 30 nalepk)

 

Obožujete tablice z različnimi napisi? Želite "vintage look" v vašem stanovanju? Potem je ta komplet idealen za vas. Paket 30 samolepilnih stenskih nalepk z različnimi napisi, je primeren tako za kuhinjske kot dnevne prostore - priporočamo pa ga predvsem za manjše lokale, ki stremijo k vintage izgledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.