Ambient
92 ogledov

Très chic: francoska stanovanja

francoski šik HomeDSGN
Francozi so, poleg hrane, mode in odlične arhitekture, znani po svojih čudovitih domovih. Za vas smo izbrali nekaj sodobnih francoskih interierjev in poskušali določiti tisti je ne sais quoi, esenco francoskega šika.

Mešajte sloge!

Francoski šik že od nekdaj temelji predvsem na mešanju slogov: starega in novega; tradicionalnega in sodobnega; monokromatskega in živobarvnega. Mešanici dodajte še umetnine in knjige, najdbe z bolšjega trga in podedovane predmete ter jih združite z modernimi kosi pohištva. Vse to naredite lahkotno, brez pretiranega reda in razmisleka. Če imate to prednost, da živite v meščanski hiši z visokimi stropi in dvokrilnimi vrati, pa bo vaš dom izgledal še posebno pariški.

 

Za navdih preberite še naslednja dva članka:

Štirje nasveti za mešanje stilov

Stanovanje za knjige in umetnine

 

Ohranite stene bele ali pa v izvirnem materialu.

Za optično svetlejši prostor so najučinkovitejše bele stene. Takšen prostor deluje večji, pa tudi luksuznejši in glamuroznejši. Seveda lahko dodate tudi barvne poudarke, morda na eni izmed sten ali pa v kuhinji.

The True Wolf Wears His Fur Inside, UDA (Foto: HomeDSGN)

Popolno nasprotje belim stenam so neometane stene. Gola opeka, beton, les dajejo prostoru teksturo in toplino in izražajo določen industrijski karakter, ki ga sodobni Francozi obožujejo.

 

Opremljajte z vintage kosi.

Francoski bolšji sejmi, znani po vsem svetu, vsak vikend vzniknejo po francoskih ulicah. Na nedeljskih sprehodih Francozi najdejo skrite dragulje, unikate, majhne spominke in čudnosti, ki domu dajo osebni pečat.

 

Za navdih o opremljanju z vintage pohištvom preberite še:

Stanovanje za očeta nove generacije

 

Ne bojte se preprog.

Velike preporge so osrednji kos vsakega francoskega stanovanja. Čeprav je parket tudi izjemno cenjen, nič ne premaga užitka, ki ga daje mehka in topla preproga. Ta bo prostor poživila in sobi dodala barvo in toplino. Naj bo preproga svetle barve ali pa z živim vzorcem, ki bo kontrasten snežno belim stenam.

 Hotel Le Crayon

Za navdih:

Po kakšnih preprogah bomo hodili v letu 2015

12 idej za popestritev dnevne sobe s preprogo

 

Zavese!

Naj bodo svetle in obešene tik pod strop, in naj plapolajo v rahlem vetriču. Moramo sploh še kaj dodati?

 

Lestenci!

Čeprav se sliši kot kliše, so lestenci nad jedilnim ali dnevnim prostorom najhitrejši in najenostavnejši način, da v svoj prostor dodate nekaj francoskega šika. Zanje niti ni potrebno odšteti dosti denarja: presunljive lestence danes najdete po zelo ugodni ceni, lahko pa ga celo naredite sami!

 

Za navdih:

7 nasvetov pred nakupom lestenca

30 minut + 20 € = 15 fascinantnih svetil 

 

Še več francoskih stanovanj:

Stanovanje v tovarni vafljev 

Majhno stanovanje v Parizu 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.