Ambient
32 ogledov

Urbani eklekticizem

Urbani ekelkticizem - Monika Potorska in Anna Karaś
1/13
Žurnal24 main
Interier stanovanja je odsev lastnika: 'urbane osebnosti' s fascinacijo nad New Yorkom, ljubitelja dobrih knjig in vina ter esteta.

Vsak kos, najden v tem stanovanju, je izraz gostitelja, tako njegovega dela kot prostega časa. Arhitektki sta želeli, da bi stanovanje izražalo moški karakter, kar je določilo barvno paleto bledih modre, plave in sive barve, kombiniranih s toplim orehom in črnimi poudarki. Interier je bil zasnovan v eklektičen ambient, ki v sebi združuje tako moderne kose kot klasične preproge ter poseben prostor namenja umetninam.

Kuhinja in dnevna soba imata moderen karakter, ustvarjen s preprostim pohištvom. Tipična loftovska okna, zaradi katerih je soba izjemno dobro osvetljena, pridajo k sodobni estetiki.

Posebna pozornost je posvečena kuhinji, v kateri je shranjena obsežna kolekcija vin, uvoženih iz celega sveta. Jedilnica je srce dnevnega dela, poudarja pa jo moderno svetilo Vibia. Dnevni del je opremljen z multifunkcionalnim počivalnikom.

Delovna soba je hkrati tudi knjižnica, polna izjemnega čtiva, slikarskih platen in objektov, ki so blizu lastnikovega srca. Težke, črne žaluzije, chesterfieldski naslanjač in klasična perzijska preproga dajo sobi klasičen izgled, medtem ko svetla delovna miza, stol in minimalistična namizna luč ustvarjajo moderen karakter.

Spalnica je opremljena tako, da ustreza moškemu karakterju. Ena izmed sten je okrašena z lastnikovim najljubšim motivom, veliko fotografijo New Yorka avtorice Age Mroz. Sobo dopolnjuje ločena, lahka garderobna omara s pomičnimi steklenimi vrati.

V stanovanju lahko najdemo tudi avantgardne elemente, ki so vidni, med drugim, v luksuznih kopalnici in stranišču. Pogled še posebej pritegne od zadaj osvetljen panel v tuš kabini, na stranišču pa bo vašo pozornost pritegnilo ogromno ogledalo Oscarja Zieta, narejeno iz poliranega nerjavečega jekla.

Skozi sprehod po stanovanju lahko občudujemo različne trenutke lastnikovega življenja. Moškosti je zoperstavljen čut za estetiko in strast za umetnost.

Avtorici 120 m2 velikega stanovanja v Gdynii na Poljskem sta Monika Potorska in Anna Karaś, studiopotorska.com

Fotografije: Tomirri Photography

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.