Ambient
145 ogledov

V petih korakih do trendovske spalnice

spalnica Žurnal24 main
Spalnica ni več namenjena zgolj počitku: trend za leto 2016 napoveduje, da bo spalnica postala dom znotraj doma - miren in pomirjujoč kotiček, kjer beremo knjige in sanjamo ter hkrati živahen podaljšek dnevnega prostora, kjer surfamo po internetu, telovadimo, delamo in skrbimo zase.

Da bo spalnica hkrati izpolnjevala obe nalogi, jo je potrebno primerno opremiti. Ustvarite si torej prijeten, trendovski, dom znotraj doma.

1. Poskrbite za dober spanec

 

Dober spanec je še vedno prioriteta. Posteljo z vzglavjem naslonite na vratom nasproti ležečo steno, na najbolj varno pozicijo v sobi. Poskrbite, da bodo vzglavniki udobni (življenje je prekratko, da bi si noč za nočjo lomili vrat, ko pa obstaja toliko mehkih in udobnih blazin!) ter ravno prav toplo odejo. Raziskave kažejo, da spimo boljše v nekoliko hladnejših okoljih, za kar lahko poskrbimo s priprtim oknom ali pa tanko odejo.

Poskrbite tudi za vzmetnico, ki vam bo odgovarjala: ne sledite pravilu, da mora biti vzmetnica trša v mladosti in mehkejša v starosti, saj marsikomu odgovarja ravno obratno. Če vam trenutna vzmetnica ne odgovarja oziroma bi si želeli boljše počutje, mehko oporo telesu, zračnost in kvaliteten počitek, predlagamo nakup nadvložka Topper 3D. Le-ta je s svojimi kvalitetami osvojil celo lastnike hotela s petimi zvezdicami v Portorožu, Slovenia LifeClass, ki vrata odpira v začetku junija.

 

Topper 3D, Bount, 75,00 € (za ležišče 90x200) - 150,00 € (za ležišče 180x200)

 

POSEBNA PONUDBA: Bralci portala zurnal24.si ob naročilu nadvložka Topper 3D kot darilo prejmejo visokokvalitetni, v Sloveniji izdelan vzglavnik dimenzije 60x80. Za naročilo pišite na barbara@bount.si ali ga oddajte preko www.bount.si.

Sestavina artikla: tkanina 100% bombaž Mako'Percal  250 TC, polnilo:  100% hollow PES- polnilo ROLOFIL KROGLICE  1000gr/m2, višina 6 cm.

 

2. Naj bo vse na dosegu roke

 

Spalnica enostavno mora biti en-suite: v njej naj se poleg garderobne omare (oziorma če le imate prostor, si omislite garderobno sobo) nahaja tudi kopalnica. Le-ta naj bo prijetno integrirana v celoto. Poleg priročnosti - pomislite, nikoli več vam ne bo potrebno samo v brisači hiteti čez hodnik, da bi se sveže stuširani oblekli za v službo - nas kombinacija spalnih in kopalniških prostorov premakne v wellness ambient, ki dobrodejno vpliva na naše počutje.

Toda pozor: vse moteče elemente pred spanjem pospravite. V spalnici naj bo dovolj predalnikov, v katere odložite telefon, brisače, krtačo in knjigo, kopalnica in garderoba pa naj imata možnost zastiranja, da vas pred spanjem ne bo motil nered.

 

3. Personalizirajte posteljnino

Dandanes je personalizacija prav vseobsegajoč trend, ki posega tako v modo, tehnologijo kot domači dekor. Zakaj ne bi poskrbeli za prav posebno vrsto personalizacije in zasnovali lastno posteljnino, ki bo s ponosom prehajala iz roda v rod?

 

Posteljni komplet Giselle, Bount, 45,00 € (odeja 140x200 in vzglavnik 60x80) - 85,00 € (odeja 240x260 in vzglavnik 60x80)

 

POSEBNA PONUDBA: Bralci portala zurnal24.si ob naročilu posteljnega kompleta Giselle kot darilo prejmejo visokokvalitetni, v Sloveniji izdelan vzglavnik dimenzije 60x80. Za naročilo pišite na barbara@bount.si ali obščite www.bount.si.

Posteljni komplet Giselle je izdelan iz 100% bombaža Mako - Saten (300 TC), potiskan in obdelan v Sloveniji z najnovejšo digitalno tehnologijo v 3D obliki. Podjetje Bount posteljnino oblikuje, potiska, ukroji in sešije. Po naročilu je možno izdelati in natisniti tudi vse želene dimenzije.

 

3. Spalnico opremite s teksturiranimi materiali

 

Letos so v modi teksturirane tapete in naravni materiali - volna, lesa, celo kožuhi. Ne bojte se plastiti tekstur in jih med seboj zoprestavljati (volnena odeja in svilene rjuhe, neobdelan les in jeklo, rumene floralne tapete in močan črno-bel geometrijski vzorec posteljnine) ter tako ustvarjati materialno kompleksen bivanjski ambient.

 

4. Poskrbite za vse družinske člane

Vse bolj vsakdanje je, da otroci, dokler so predšolski, spijo v istem prostoru kot starši. Toda zakaj bi vam kičasta otroška posteljnina kazila sodobno in izbrano spalnico? Izberite raje kvalitetno posteljnino v dobrem stilu:

 

Posteljnina z obrobo iz blazinic, www.navihancki.com, 54 €

 

Posteljnina, ki bo navdušila še najbolj zahtevnega kupca. Odraža jo posebnost obrobe ki je sestavljena iz 6 blazin v katere se bo malček zaljubil. Posteljnine so edine na slovenskem trgu, pri katerih so blazine v celem in polnjene z visoko kvalitetnim antialergijskim polnilom, ki zagotavlja, da se lahko perejo v stroju in ob tem ohranjajo svojo obliko. Prevleke so dvostranske, kar pomeni da imate pravzaprav dve posteljnini v enem. Dodatno nudimo tudi unikatni potisk blazin. 

 

5. Naj bo kompleksna tudi osvetlitev

 

Sodobno bivanje zahteva raznolike jakosti osvetlitve - v spalnici boste poleg nežne splošne, ambientalne osvetlitve potrebovali vsaj še dobro točkovno bralno luč in pa kvalitetno osvetljeno garderobno ogledalo. Morda boste ob gledanju filma potrebovali še nežno indirektno osvetlitev ene stene (ali grafike na njej), ki ne bo svetila v ekran, hkrati pa omogočala dobro vidljivost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.