Ambient
263 ogledov

VRT.BO je estetski zabojnik za urbano vrtičkanje

Vrt.Bo Žurnal24 main
Zavest o pomenu samooskrbe s hrano in o pridelavi ekološke hrane je vse večja.

Vrt.Bo so sodobno oblikovani modularni vrtni zabojčki, prilagojeni majhnim površinam. Lahko jih nameščamo na balkone, terase, na odprte površine v mestu in naseljih, kjer sicer primanjkuje obdelovalne zemlje. Zaradi svoje tehnične dovršenosti - vrtnine namreč črpajo vodo iz zalogovnika na dnu posode, izkoriščene pa so tudi karakteristične paroprepustnega materiala - je vzgoja povrtnin v zabojnikih Vrt.Bo izjemno nezahtevna.

Modularno oblikovanje omogoča sestavljanje in združevanje enot glede na dane prostorske razmere, gojenje različnih vrst zelenjave, njegovi ročaji pa omogočajo enostavno premikanje zabojnikov. V vrtnih zabojčkih s pokrovom lahko shranjujemo orodje ali opremo za vrtnarjenje in jih uporabimo za priročni stol, mizico, odlagalno površino ...

Za tehnično dovršenost je bilo ključno sodelovanje med avtoricama, arhitektko Mojco Kocbek Vimos in oblikovalko Anko Štular, agronomom in tehnologi. Projekt je nastal v sodelovanju s produkcijskim centrom RogLab in s tehnično podporo podjetja Esal, trenutno pa je še v fazi prototipa. 

materiali: vlaknocement, les / dimenzija modula: 60 x 30 x 30 cm / teža: 11 kg/modul

Fotografije: Branko Čeak in Jože Maček

Več o projektu lahko najdete spletni strani RogLaba

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.