Ambient
234 ogledov

Vse, kar potrebujete za najbolj trendi teraso

trend: terase Žurnal24 main
Z daljšanjem dni bomo vse več časa preživljali na svežem zraku in nič ni lepšega, če si za to ustvarimo prav poseben, miren in romantičen kotiček.

Dolgi in sproščeni vikendi na terasi bodo še mamljivejši, če bo le-ta kot iz pravljice. Sledite spodnjim nasvetom in si ustvarite čudovito oazo, kot zamrznjeno v času, v kateri si boste z veseljem privoščili celodnevni piknik ali gostili nepozabno vrtno zabavo.

Tlakujte naravno

Sprva poskrbite, da bo tlak kar se da naraven. Sem spadajo ne le lesene obloge (na katerih se udobno sedi in leži), temveč tudi za čiščenje in vzdrževanje hvaležna glazirana keramika, ki bo s staranjem še lepša. Vintage vzorci, tradicionalno uporabljeni v mediteranski arhitekturi, so še posebej in. Za poseben učinek izberite kombinacijo lesa in keramike.

 

Okrasite stene

Na stene lahko obesite lončnice, začimbe v lončkih ali vrtno orodje, še posebej pa nam je všeč okrasitev vrta z veliko stensko poslikavo z motivi narave.

 

Skrbno izberite pohištvo

Izbira vrtnega pohištva je najpomembnejša odločitev pri opremi terase. Odražati mora vaš slog in točno ustrezati predvideni funkciji. Izbran material sezone 2016 je kovina. Če želite čudovito vintage pohištvo, ki bo vašo teraso hipoma spremenilo v enega izmed provansalskih podeželskih dvorcev, ne morete mimo te garniture:

Garnitura Springtime, Atelje Mia Casa

Več informacij in naročilo na www.miacasa.si

Kovinska garnitura SPRINGTIME sestoji iz zložljive mize SPRINGTIME dimenzije 80x80 cm in štirih zložljivih stolov SPRINGTIME brez rokonaslonov. Vsi proizvodi so izdelani iz galvaniziranega železa, vijaki so nerjaveči, kar pomeni, da je garnitura SPRINGTIME-POMLAD skoraj neuničljiva in vam bo dolgo časa v veselje.

Prekrasen, skrbno izdelan vrtni stol, ki bo s svojim sodobnim dizajnom odlično dopolnil prav vsak gostinski vrt ali interier:

Vrtni stol Plaza Wood, AG VEBO (fotografije Miha Kustec)

Več informacij in naročilo na vebo.si

Vrtni stol Plaza Wood ima aluminijasto ogrodje in temno sive plastične letve na sedišču in hrbtnem naslonu. Ogrodje stola je izdelano iz brušenega aluminija, kar daje stolu izredno eleganco. Stol je nakladalen, namenjen vrtni uporabi predvsem na gostinskih vrtovih.

 

Osvetlite sodobno

Terasa potrebuje prijetno osvetljavo, da vam bo tudi po sončnem zahodu na njej prijetno. Očarala so nas ogromna sodobna svetila v vintage slogu. Kolekcijo Giant so razvili v podjetju Anglepoise, svetili pa sta na voljo tako v samostoječi kot stenski različici.

 

Opremite se za piknik

Posoda za piknik in vrtne zabave naj bo skladna s celoto, zato priporočamo, da si namesto plastičnih krožnikov omislite nekaj malo bolj trajnostnega. Ogledali smo si tole čudovito posodo, 100 % naravno (izdelano iz bambusove kaše!), estetsko in uporabno:

8pandas, apriori.si

Več informacij in naročilo na apriori.si

Jedilna posoda iz bambusove kaše je idealna za vse ljubitelje 100% naravnih materialov in čistih, enostavnih linij.  Odlična je za vsakdanjo rabo, pa tudi za poletne piknike, kampiranje in avtodome. Uporabna je za vroče in mrzle jedi, primerna za pomivalni stroj,  trdna in preprosto čudovita! Bon appétit!

 

Zavarujte se pred insekti

Če želite zares uživati v poletnem pikniku, najprej poskrbite za insekte, ki vam lahko pokvarijo čudovito izkušnjo. Najbolje, da netoksičen odganjalec mrčesa naredite kar sami: v kozarec vode nakapajte nekaj kapljic eteričnega olja (učinkovita olja so sivkino, rožmarinovo in evkaliptovo), nato pa kozarec napolnite z rezinami limone in limete ter svežimi vejicami rožmarina. Na gladino vode položite plavajočo svečko. Verjemite: dišalo bo neprimerno bolje kot klasični pripravki.

 

Namesto lončnic izberite kaktuse

Kaktusi potrebujejo malo vode in malo skrbi, njihov koreninski sistem pa je izjemno plitev, zato bodo uspevali tudi v koritih, kjer bodo kljub vsemu dosegli izjemno višino. Priznajte, majhen aranžma kaktusov izgleda prav privlačno.

 

Ne pozabite na zibanje

Stran vržite stare ležalnike za na plažo in si privoščite vrtno pohištvo velikih dimenzij, namenjeno počitku. Predimenzionirane gugalnice, viseče mreže in obešene košare imajo skupni imenovalec: udobje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.