Ambient
52 ogledov

Vzmetnica: najogabnejša stvar v vašem domu

vzmetnica Žurnal24 main
Postelja. V njej beremo, se crkljamo in zasanjano rešujemo svetovno problematiko. Pa tudi prostor, kjer se vsako noč stiskamo s pršicami in odmrlimi celicami.

Vse umazane skrivnosti vaše vzmetnice, povzete v časovnici:

Prvo leto: vaša vzmetnica premore 745 tisoč pršic, vsaka pa izloči približno 2 tisoč delčkov fekalij. (Kako se na preprost način znebiti pršic, preberite tu.)

Tretje leto: V postelji ste spali že 7801 uro. V tem času ste v njej pustili 4,5 kg odmrlih celic.

Peto leto: Vaša vzmetnica ima dvakrat več prebivalcev kot Slovenija.

Osmo leto: S skoraj 800 litri potu, ki ste ga v spanju izločili tekom osmih let, bi lahko napolnili kar tri otroške bazenčke.

Deseto leto: Dveletni otrok je lažji kot 14 kilogramov odmrlih celic, sprijetih z vašo vzmetnico.

Štirinajsto leto: Vaša vzmetnica ima več kot petkratno prebivalstvo Slovenije, v njej so štiri kopalniške kadi potu (pribli. 1400 litrov) ter 19 kilogramov odmrlih celic, kar je težje od dveh avtomobilskih gum.

Torej? Različni viri priporočajo zamenjavo vzmetnice po osmih letih in čeprav se to zdi pretirano (v življenju bi tako mogli zamenjati približno 10 vzmetnic!), imajo morda prav.

Še vedno ne verjamete? Celoten pregled življenjske dobe vaše vzmetnice si lahko v interaktivnem vmesniku ogledate na povezavi

Foto via Flickr 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.